• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Japon Pazarında Çikolatada Da Etkili Olacağız

Japon Pazarında Çikolatada Da Etkili Olacağız
Soğuk ve sıcak içecekler sektöründe dünya pazarlarında söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Akanlar Gıda, Japonya'nın Chiba şehrinde Nippon...

Soğuk ve sıcak içecekler sektöründe dünya pazarlarında söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Akanlar Gıda, Japonya'nın Chiba şehrinde Nippon Convention Center'da düzenlenen "Foodex Japan 2016 Uluslararası İçecek ve Gıda Ürünleri Fuarı'na katılarak Uzakdoğu pazarına girdi.

Asya'nın en büyük gıda fuarı olarak bilinen "Foodex Japan 2016 Uluslararası İçecek ve Gıda Ürünleri Fuarı'nda dikkat çeken en önemli stantlardan birisi olan Akanlar Gıda standına Uzakdoğu ülkelerinin alıcıları adeta akın etti. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ve beraberindeki heyetin de ziyaret ettiği Akanlar Gıda'nın standı, fuar süresince dolup taştı. Dünyanın birçok ülkesine çikolata yanında sıcak ve soğuk içecek ihracatı gerçekleştiren Akanlar Gıda, Uzakdoğu pazarlarında da etkin olmak istiyor.

Japonya ve Çin başta olmak üzere dünyanın en büyük pazarlarının yer aldığı Uzakdoğu'da Türk firmalarının birçok sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de pastadan pay alma çabalarının olumlu sonuçlar doğuracağına dikkat çeken Akanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Seyyit Akan, Türkiye'nin global pazarlarda etkin olma çabalarının ülke ekonomisine katma değer olarak döneceğini ifade etti. Akanlar Gıda tarafından üretilen çikolata ve sıcak içeceklerin dünyanın bir çok ülkesinde beğenilerek tüketildiğine de dikkat çeken Seyyit Akan, markalaşma yolunda da önemli adımlar attıklarını ifade etti.

ÇİKOLATA VE SICAK İÇECEK İÇİN DE ROTA UZAKDOĞU ÜLKELERİ

Akanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Seyyit Akan, yaptığı değerlendirmede yaklaşık 40 ülkeye çikolata, sıcak ve soğuk içecek ihracatı yaptıklarını ifade ederek en büyük pazarlarının Ortadoğu ülkeleri ve Afrika ülkeleri olduğunu ancak önümüzdeki süreçlerde rotayı Uzakdoğu ülkelerine çevirmek zorunda olduklarını belirtti.

Akan, Uzakdoğu, Asya, AB ve Güney Amerika pazarlarındaki etkinliklerini de arttıracaklarını ifade etti. Şirket hakkında bilgi veren Akan, "78 yılında gıda toptancılığı ile başlayan yurt içi ticari faaliyetlerimiz 1992 yılında dış ticarete açılmıştır. Akanlar Çikolata İçecek Gıda San. ve Nak. Tic. Ltd. Şti olarak üretimini yapmakta olduğumuz Çikolata, Kahve, Bulyon ve Meyve Aromalı Toz İçecek ürünlerimizi toplam 40 ülkeye yaptığımız ihracat faaliyetleri ile her geçen yıl daha da büyümekteyiz. Her gün büyüyen dış pazara ayak uydurarak, her yıl düzenli periyodlarda yurt dışı fuarlarına katılmaktayız. Hedefimiz; tecrübeli, teknik ve deneyimli çalışanlarımızın gücüyle, kaliteden ödün vermeden, kaliteli hammaddelerden ve tamamen hijyenik koşullarda, en ileri teknolojileri kullanarak üretime devam etmekteyiz. Kapasitemizi güçlendirerek, tüketiciyi memnun etmeyi ve ülkemizde olduğu gibi dış ülkelerde de bu güveni sağlamayı bir ilke ediniyoruz. Modern işletmeciliği, sürekli gelişmeyi, yeniliği ilke edinen, müşteri memnuniyetini ön planda tutan anlayışla, büyük hedeflere hızla ulaşmak için, kaliteyi yaşantımızın bir parçası olarak kabul ediyoruz. Bütün ürün ve hizmetlerimizde temel şart, toplam kalite yönetimi ilkeleri doğrultusunda, kalitede maksimum düzeyi yakalamaktır. Pazardaki rekabet gücümüzü seri ve yüksek kalitede üretim yapmakla elde edebileceğimiz inancındayız. Başarı tüm çalışanlarımızın olacaktır" dedi.

Japon Pazarında Çikolatada Da Etkili Olacağız

Japon Pazarında Çikolatada Da Etkili Olacağız

Japon Pazarında Çikolatada Da Etkili Olacağız

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim