• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Japon Güzel Dansözlük Uğruna Ülkesini Ve Eğitimini Terk Etti

Japon Güzel Dansözlük Uğruna Ülkesini Ve Eğitimini Terk Etti
Japonya'dan 4 yıl önce Türkiye'ye sosyoloji okumak için gelen Millia Meg (33), Türkiye'de eğitimini bırakıp dansöz oldu.

Japonya'dan 4 yıl önce Türkiye'ye sosyoloji okumak için gelen Millia Meg (33), Türkiye'de eğitimini bırakıp dansöz oldu. İstanbul'da kısa sürede eğlence mekanlarında adından sıkça söz ettirmeyi başaran Meg, talep üzerine Edirne'de de bir eğlence mekanında sahne aldı. Edirne'nin tarihi yerlerini gezen ve kentte hayran kaldığını anlatan Japon dansöz Edirne'nin meşhur tarihi ciğerini de yedi.

İstanbul'a sosyoloji eğitimi almak için gelen Millia Meg, Tokyo'da gittiği bir eğlence mekanında sahnede göbek atan dansözün oynamasına hayran kalıp dansöz olmaya karar verdi. Kısa sürede İstanbul'da mekanların en çok tercih ettiği isim olmayı başaran Millia Meg, "Çocukluğumdan buyana dans etmeyi çok seviyorum. Dansözlük uğruna sosyoloji bölümünde eğitim gördüğüm üniversiteyi bıraktım. Dansöz kıyafetini giyerek İstanbul gecelerinde sahne almaya başladım" dedi.

Dansözlük eğitimine Tokyo'da başlayıp ardından Mısır'a giden Millia Meg, Türk müziğini sevdiği için dansözlük eğitimini Mısır'da değil Türkiye'de devam etme kararı aldı. İstanbul'da önemli dans okullarında eğitim alan Meg, dans etmeyi öğrenip eğlence mekanlarında sahne almaya başladı.

TÜRKİYE'DE DANSÖZLERE GEREKEN DEĞER VERİLMİYOR

Türkiye'de dansözlere gereken değerin verilmediğini belirten Meg, "Sahnede dans ederken size farklı gözle baka biliyorlar. Japonya'da dansözlere bale yapan balerin gözüyle bakıp izliyorlar. Ben hayatımı dans ederek kazanmaya çalışıyorum. Amacım İstanbul'da eğlence mekanlarında dans edip Türkiye'de kalmak. Dans etmeyi çok seviyorum. Dans etmek benim için yaşamak, nefes almak anlamına geliyor. Tokyo'da bir arkadaşım bana sürekli dansözlerin nasıl dans ettiklerinden bahsediyordu. Ben o aralar yoga öğretmenliği yapıyordum. Israrla vücudumun çok güzel olduğunu ve dans etmem gerektiğini söylüyordu. Bende bu ısrarlar sonunda onunla bir gece eğlence mekanında dansözü oynarken izledim. Onu izlediğimde gözlerimden yaş aktı ve dansöz olmaya o an karar verdim" diye konuştu.

Japon Güzel Dansözlük Uğruna Ülkesini Ve Eğitimini Terk Etti

Japon Güzel Dansözlük Uğruna Ülkesini Ve Eğitimini Terk Etti

Japon Güzel Dansözlük Uğruna Ülkesini Ve Eğitimini Terk Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim