• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Jandarmaya operasyon mu yapılacak? İşte çok konuşulacak iddia

Jandarmaya operasyon mu yapılacak? İşte çok konuşulacak iddia
Ankara, büyük tartışmalar eşliğinde İçişleri bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı ile ilgili bomba bir iddiayı konuşuyor. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma’da operasyon yapılması için Efkan Ala’ya talimatı verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda büyük tartışmalara yol açan ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında değiştirilen 51’inci maddeye göre Jandarma teşkilatı, İçişleri Bakanlığı’na bağlanmıştı. Yapılan değişiklikle Jandarma'da  Generaller hariç yapılacak tüm atamaların yetkisi İçişleri Bakanlığı’na verilmişti.

İç Güvenlik paketi ile Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınıp İçişlerine bağlanan Jandarma Teşkilatı'da büyük bir görevden alma operasyonunun yapılacağı konuşuluyor. Ankara kulisleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyon için eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya talimat verdiğinin belirtiyor.

GENERALLER HARİÇ TÜM YETKİ İÇİŞLERİ’NDE

İç Güvenlik Paketi ile yapılan değişiklik sonrası Generaller hariç Jandarmadaki atamaların yetkisi İçişleri Bakanlığı’na verilmişti. Muhalefet Genel Kurul’dan geçen bu maddelere tepki olarak “Jandarmanın iktidarın zabıtasına dönüşeceği ve jandarmanın sivilleşmek yerine siyasallaşacağı” sözleri ile karşı çıkmıştı.

JANDARMA’YA PARALEL OPERASYONU

Bu tartışmalı değişikliğin ardından Ankara kulisleri seçimler öncesi konuşulacak yeni bir ‘paralel’ operasyonunu konuşuyor. Ankara’nın güvenilir kulislerinin anlattığına göre yeni hedef kısa süre önce içişlerine başlanan Jandarma olacak.

ERDOĞAN TALİMATI EFKAN ALA’YA VERDİ

Ankara kulislerinden aldığımız bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya iletti. Ala Erdoğan’ın talimatı ile görevden alınacak 60 il alay jandarma komutanının listesini hazırlayarak, uygulanmak üzere İçişleri Bakanı Selahattin Öztürk’e verdi.

GÖREVDEN ALMALAR SEÇİM ÖNCESİ OLABİLİR

Kulisler, Jandarma'da başlatılacak olan  ‘Paralel’ avının 7 Haziran seçimleri öncesi başlatılabileceğini dile getiriyor.

KAYNAK: Amiler.net

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim