• BIST 9572.82
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Jandarmadan Kaçak Otomobil Operasyonu

Jandarmadan Kaçak Otomobil Operasyonu
Jandarma ekipleri vatandaşları Gürcistan plakalı otomobillerin alım satımı konusunda uyararak, dolandırılmamaları hususuna dikkat çekti.

Jandarma ekipleri vatandaşları Gürcistan plakalı otomobillerin alım satımı konusunda uyararak, dolandırılmamaları hususuna dikkat çekti.

Erzurum Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Son zamanlarda icra edilen yol kontrollerinde, 5607 sayılı Kanun kapsamında gümrük kaçağı olarak işlem yapılan Gürcistan plakalı araç sayılarında artış olduğu, en son 12 Nisan 2016 günü, Erzurum'dan Bingöl istikametine seyir halinde olan, Chevrolet CAMARO marka (2010 model, piyasa değeri yaklaşık 250.000TL.) otomobil ile birlikte son altı (6) ay içerisinde maddi değerleri yüksek dört (4) adet lüks araç (Piyasa değerleri yaklaşık 500.000TL.) yakalanmıştır. Türk vatandaşlarına, Gürcistan'da bulunan oto galerici ve araç sahipleri tarafından Gürcistan resmi makamları aracılığı ile cazip fiyatla lüks araç satışları yapılarak, adlarına ruhsat çıkartıldığı ve bu ruhsatlarla Türkiye'de rahat dolaşabilecekleri yönünde yalanlarla vatandaşlarımızı kandırdıkları, sattıkları aracın girişteki gümrük kontrollerinde sorun yaşanmaması için ise, satış öncesinde Gürcistan resmi makamlarına kaybettiklerini beyan ettikleri kendi adlarına olan ikinci bir ruhsatı kullanarak Gürcistan uyruklu şahıslar tarafından Türkiye'ye sokulduğu anlaşılmaktadır. Yurt içine yasal mevzuat çerçevesinde sokulmayan araçlar, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında suç olarak nitelendirilmiş olup, yasa gereği vatandaşlarımızın hem aracına el konulmakta hem de haklarında adli soruşturma başlatılmaktadır. İlimizin, Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısına yakın konumda olması nedeniyle, başta kendilerine cazip gibi sunulan bu tip dolandırıcılık olaylarına karışmaları halinde vatandaşlarımızın maddi ve manevi zarara uğrayabileceklerini unutmamalılar."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim