• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Jandarmadan FETÖ/PDY Bağlantılı DEAŞ Operasyonu: 8 Gözaltı

Jandarmadan FETÖ/PDY Bağlantılı DEAŞ Operasyonu: 8 Gözaltı
DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi için çalışma yapan Jandarma, 7'si İstanbul, 1'i Ankara ve 1'i Tekirdağ'da olmak üzere toplam...

DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi için çalışma yapan Jandarma, 7'si İstanbul, 1'i Ankara ve 1'i Tekirdağ'da olmak üzere toplam 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınan şahısların cep telefonlarına ve bilgisayarlarına el konuldu. Aramalarda, 1 adet 9 mm tabanca ile yasaklı yayınlar ele geçirildi. Operasyon anı ise anbean kameralara yansıdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma dosyası kapsamında jandarma ekiplerince, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak Silivri'de bulunan bir çiftliğe operasyon yapıldı. Operasyonda, ele geçirilen dijital veriler incelenince F.Ö. isimli şahsa ait bir flash diskte, DEAŞ terör örgütünü simgeleyen bez parçasının arkasında yine aynı örgüte ait simgeler kullanılarak çekilmiş fotoğraflara rastlandı. Jandarma tarafından, fotoğrafta bulunan 9 kişinin kimlik ve adreslerinin tespiti için çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmalar tamamlanınca operasyon için düğmeye basıldı.

9 Ayrı Adrese Eş Zamanlı Operasyon

Jandarma ekipleri tarafından, 7'si İstanbul, 1'i Ankara ve 1'i Tekirdağ'da olmak üzere toplam 9 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda, F.Ö. isimli şahsın evinde yasaklı yayınlar ile 9 mm çapında tabanca bulunurken, Z.A. isimli şahsın evinde ise yine yasaklı yayınlar bulundu. Gözaltına alınan şahısların, cep telefonlarına, bilgisayar ve flash disklerine el konuldu.

Konu ile ilgili adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarmadan FETÖ/PDY Bağlantılı DEAŞ Operasyonu: 8 Gözaltı

Jandarmadan FETÖ/PDY Bağlantılı DEAŞ Operasyonu: 8 Gözaltı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim