• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Jandarma Şehit Annelerini Unutmadı

Jandarma Şehit Annelerini Unutmadı
Anneler gününde şehit annelerini unutmayan Kırıkkale İl Jandarma Komutanı J. Alb.

Anneler gününde şehit annelerini unutmayan Kırıkkale İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, onlar için birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Rafineri Hizmet evlerinde düzenlenen etkinliğe İl genelinden yaklaşık 250 şehit eşi ve annesi katıldı. Toplantıya eşi Şermin Çakmak ile birlikte katılan Kırıkkale İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, "Gaziler onurlanmış, Şehitlerimiz ise nurlanmış askerlerdir. Burada bulunan saygıdeğer şehit aileleri evlatlarıyla ne kadar övünseler azdır. Bende kendimi onların birer evladı olarak görüyor, Anneler Günlerini kutluyorum" dedi.

Hizmet evin bahçesinde eşiyle şehit ailelerini karşılayan J. Alb. İsa Çakmak şehit aileleri ile tek tek tokalaşarak hatırlarını sordular. Kahvaltıya Kırıkkale Vali vekili Abdullah Arslaner'in eşi Aydan Arslaner, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın eşi Hilal Saygılı, Tüpraş Rafineri Müdürü İ. Serdar Kemaloğlu'nun eşi Yeşim Kemaloğlu, Yahşihan Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen'in eşi Binbaşı Hamiyet Özen, Balışehy Kaymakam Yusuf Yıldırım eşi Fatma Yıldırım, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek'in eşi Hatice Gerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Muvazzaf Jandarma subay ve astsubay eşleri, Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Malul Gazi, Rıfat Öcal ile Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Gaziler ve yaklaşık 250 şehit annesi ve eşi katıldı.

Kırıkkale İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, "Varlıklarıyla bizleri onurlandıran annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Bizler sadece yılın belirli günlerinde değil yılın her günü şehit ailelerinin ve gazilerimizin yanındayız. Onlar vatan savunmasında gözlerini dahi kırpmadan canlarını devletimizin bekası için siper etmişlerdir. Devletimizi güçlü devlet yapan işte bu inanç, kararlılık ve vatan, devlet, bayrak aşkıdır. Şehit aileleri bizlere kahramanlarımızın emanet ettikleri en değerli kişilerdir. Bende kendimi onların birer evladı, birer kardeşi olarak görüyorum. Annelerin kutsallığının yanında, şehit annelerinin daha kutsal olduğunu düşünüyoruz. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Allah size sabırlar versin. Başta burada bulunan şehit ailelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin önünde saygıyla eğiliyor, ellerinden öpüyor ve önemli günlerini en içten duygularımla kutluyorum" şeklinde konuştu.

Program bitiminde hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra topluca Kırıkkale şehitliğine gidilerek şehit kabirleri ziyaret edildi. Şehit kabirlerine karanfiller bırakılıp dualar edildi.

Jandarma Şehit Annelerini Unutmadı

Jandarma Şehit Annelerini Unutmadı

Jandarma Şehit Annelerini Unutmadı

Jandarma Şehit Annelerini Unutmadı

Jandarma Şehit Annelerini Unutmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim