• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Jandarma, 'komşu kontrol projesi' hakkında muhtarları bilgilendirdi

Jandarma, 'komşu kontrol projesi' hakkında muhtarları bilgilendirdi
Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından muhtarlara "Komşu Kontrol Projesi" ile "Umutlar Yanmasın Can ve Mal Kül Olmasın" projeleri hakkında bilgi...

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından muhtarlara "Komşu Kontrol Projesi" ile "Umutlar Yanmasın Can ve Mal Kül Olmasın" projeleri hakkında bilgi verildi.

Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Gökçek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde yaptığı konuşmasında köylerde, mahallelerde ve yaylalardaki yerleşim yerlerinde işlenen hırsızlık olaylarının genelde evlerin boş bırakılması ve tedbir alınmamasından kaynaklandığını kaydetti.

Projenin, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek için hazırlandığını dile getiren Binbaşı Gökçek , "Halkımızın huzur ve güvenliği bizim için çok önemlidir. Karadeniz'in incisi ve karaelmas diyarı Zonguldak mevcut arazi yapısı nedeniyle dağınık bir yerleşime sahip. İlimiz yurt dışına ve başka illere çalışma maksadıyla göç vermiştir. Bu sebeple belde, köy ve yaylalarda yaşayan nüfusumuz azalmıştır. Bu kapsamda ilimizde sadece yaz aylarında kullanılan kış boyunca boş ve kontrolsüz bırakılan çok ev bulunmakta. Bu durum genel olarak hırsızlık olaylarına karşı hassasiyet oluşturmakta, aranan şahısların veya suç işlemeyi meslek edinmiş kötü niyetli kişilerin boş evlere girme ve barınmasına ortam sağlamaktadır." dedi.

OLAY YERİ İNCELEMESİ BİTİNCEYE KADAR SUÇ YERİ KARIŞTIRILMAMALI

Muhtarları da uyaran Gökçek, özellikle hırsızlık olaylarında ekipler gidinceye kadar suç yerinin muhafaza edilmesi gerektiğini ifade etti. İsmail Gökçek, açıklamasını şöyle tamamladı: "Hırsızlık olaylarında Olay Yeri İnceleme ekibi olay yerini terk edinceye kadar suç yeri karıştırılmamalı. Muhafaza altına alınmalı ve olay yerindeki parmak izlerini ve diğer delillerin bozulmamasına dikkat edilmelidir. En çok sıkıntı çektiğimiz olay bu. Maalesef Türk milleti olarak çok meraklıyız. Herhangi bir olay olduğunda "seyirci kalabalık" dediğimiz kalabalık çok olur. Yangında, trafik kazasında, evden hırsızlık olsun, kavga olsun, seyretmeyi çok seviyoruz. Seyretmek için de gittiğimiz zaman bastığımız yere dikkat etmiyoruz, Özellikle evlerde yapılan hırsızlıklarda vatandaşlarımız içeriye giriyorlar, nasıl girmiş, ne yapmış diye bizden önce olayı çözmeye çalışıyorlar. Bu da bizim işimizi zorlaştırıyor. Nasıl zorlaştırıyor; orada alacağımız parmak izleri yok oluyor. Ayak izleri yok oluyor. Sigara içip attıysa alacağımız sigara izmaritlerinden yapacağımız DNA örnekleri yok oluyor. Kan izleri varsa bunların kaybolmasına yol açıyor. Biz de elimizde yeterli delil olmadığı için mukayese yapacak adam bulamadığımız için yakalamakta zorlanıyoruz. Gittiğiniz zaman lütfen herkes kendi mahallesindeki arkadaşlara, muhtarlarımızdan, azalarımızdan rica ediyoruz bu konuda en azından bilinçlendirelim. Olay yerine ilk giden jandarmaya haber verdikten sonra ekipler gidene kadar olay yerine kimse girmemeli."

Cihan

Jandarma, 'komşu kontrol projesi' hakkında muhtarları bilgilendirdi

Jandarma, 'komşu kontrol projesi' hakkında muhtarları bilgilendirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim