• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Jandarma Karakoluna Bomba Yüklü Tankerle Saldırıda Şehit Sayısı 2'ye Yükseldi

Jandarma Karakoluna Bomba Yüklü Tankerle Saldırıda Şehit Sayısı 2'ye Yükseldi
Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle düzenlenen saldırıda ağır yaralanan askerden biri daha şehit düştü.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK'lı teröristlerin İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle düzenlediği saldırıda Uzman Çavuş Burak Cantürk şehit olmuş, 39 askerin yanı sıra 6 asker yakını ile 2 sivil vatandaş da yaralanmıştı. Durumu ağır olan bir uzman çavuşun daha şehit olduğu öğrenildi. 38'i asker, 46 yaralının tedavisi sürüyor.

GECE VAKTİ ALÇAK SALDIRI

Hani İlçesi'nde PKK'lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı ile bitişiğindeki askeri lojmanlara yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. PKK'lılar bomba yüklü tankeri komutanlık nizamiyesinin girişine getirirek, saat 23.10 sıralarında infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı binası, binaya ait çatı ve askeri lojman ile yaklaşık 1.5 kilometrekare alandaki tüm ev ve işyerleri ile park halindeki araçlar büyük hasar gördü.

Saldırıda Uzman Çavuş Burak Cantürk şehit oldu, 39'u asker, 6 asker yakını ile 2 sivil olmak üzere toplam 47 kişi yaralandı. Saldırı ardından ilçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk etapta askeri helikopter ve sonra da ambulanslarla Diyarbakır'da başta Asker Hastanesi olmak üzere hastanelerde tedavi altına alındı.

İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Patlama ile birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı binası ile personel ve yakınlarının kaldığı lojmanda da büyük hasar oluştu. Şiddetli patlamada onlarca ev, işyeri ve park halindeki araçta hasar meydana geldi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte esnaflar hasar gören işyerlerinde temizlik yapmaya başladı.

RESMİ AÇIKLAMA GENELKURMAY'DAN GELDİ: 1 ŞEHİT, 39'U ASKER 47 YARALI

Genelkurmay Başkanlığı, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin patlayıcı madde yüklü bir aracı patlatması sonucu, 1 askerin şehit olduğunu, 39 askerin yanı sıra 6 asker yakını ile 2 sivil vatandaşın da yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 39 kahraman silah arkadaşımız, 6 yakını ve 2 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakca girişilen saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Genelkurmay'ın açıklamasının ardından, bir acı haber daha geldi. Durumu ağır olan bir uzman çavuş daha, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Hain saldırıda şehit sayısı 2'ye yükseldi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, Hani Sulh Ceza Hakimliği'nin, 11 Nisan Pazartesi günü Hani'de meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği bildirildi.

PATLAMANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Bomba yüklü tankerle yapılan saldırının şiddeti günün ağarması ile birlikte ortaya çıktı. Patlamada, Jandarma Komutanlığı binasının büyük bir bölümü yıkılırken, çevresindeki binalarda da büyük çaplı hasar oluştu.

PATLAMA SONRASI HAVA DESTEKLİ OPERASYON

İlçeye giriş ve çıkışlarda sıkı güvenlik önlemleri alınırken, patlama sonrası jandarma ve polis özel harekat timlerinin katıldığı hava destekli operasyon başlatıldı. Hani merkez ve kırsal alanında başlatılan operasyon devam ediyor.

ŞEHİT ATEŞİ GİRESUN'A DÜŞTÜ

Gece saatlerinde Hani İlçe Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Burak Cantürk'ün Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Kaşdibi Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesinin ise Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşadığı öğrenildi.

Şehitin cenazesi havayolu ile bugün Giresun'a geleceği cenaze töreninin ise yarın yapılacağı belirtildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim