• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Jandarma Genel Komutanlığı Yarbay Mehmet Alkan hakkında disiplin soruşturma açtı

Jandarma Genel Komutanlığı Yarbay Mehmet Alkan hakkında disiplin soruşturma açtı
Beytüşşebap’ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan’ın abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’la ilgili normal prosedüre uygun olarak Jandarma Genel Komutanlığı’nca disiplin soruşturması açıldı.

Yarbay Alkan görev yaptığı Jandarma Okullar Komutanlığı’nda cenazede yaşananlarla ilgili yazılı veya sözlü ifade verebilecek. Bir yetkili Hürriyet’e, “Soruşturma askeriyenin normal prosedürü gereği açılmıştır. Soruşturma açılıp ifade vermesi suçlu olduğu anlamına gelmez. Yarbay, ifadesinde neler yaşandığını anlatacaktır. Konunun sonuçlanmasını beklemek gerekir” dedi.

ŞEHİT Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye Fatih Mahallesi’ndeki evinin önündeki taziye çadırında dualar okunurken taziye ziyaretleri de 3’üncü günde devam etti. Taziye ziyaretinde bulunanlar arasında Osmaniye Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Kara ve MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin de vardı. Bir ara fenalaşan Yarbay Mehmet Alkan’a sokağın başında bekleyen ambulansta müdahale edildi. Uzun bir süre dinlenmeye çekilen Yarbay Mehmet Alkan’ın sağlık durumu iyi.

PLANLI DEĞİL HİÇBİR ŞEY’

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Deniz Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan dualar sonrası taziyeleri kabul ederken Hürriyet’in sorularını yanıtladı. “Cenazeyi gördünüz, fotoğrafları da gördünüz, her şey ortada. Kardeşimizin cenaze namazını bile kılamadık” diyen Mustafa Alkan, kardeşi Yarbay Mehmet Alkan’ın cenazeye üniformasıyla katılmasına yönelik eleştirilere, “Düğününe de üniforma ile katılmıştı. Planlı değil hiçbir şey” yanıtını verdi. Alkan, “İçimiz yanıyor. Ötesi var mı?” dedi.

Cenazede çıkan olaylarla ilgili Osmaniye’de dün gözaltına alınan 3 kişiden Mehmet Asker “Adli kontrol şartı”yla serbest bırakıldı. Nail Toplu ve Melih Avşar tutuklanarak Osmaniye T Tipi Cezaevine gönderildi.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Yarbay Mehmet Alkan’la ilgili normal prosedüre uygun olarak Jandarma Genel Komutanlığı’nca disiplin soruşturması açıldı. Yarbay Alkan görev yaptığı Jandarma Okullar Komutanlığı’nda cenazede yaşananlarla ilgili yazılı veya sözlü ifade verebilecek. Bir yetkili Hürriyet’e, “Soruşturma askeriyenin normal prosedürü gereği açılmıştır. Soruşturma açılıp ifade vermesi suçlu olduğu anlamına gelmez. Yarbay, ifadesinde neler yaşandığını anlatacaktır. Konunun sonuçlanmasını beklemek gerekir” dedi. Yarbay Alkan’la ilgili disiplin soruşturması açılabileceğinin sinyalini İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Hürriyet’e yaptığı açıklamadaki “Kendisine şehit gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak üniformalı birisinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil” sözleriyle vermişti. 

Kahramandır, eyvallahı yoktur

YARBAY Mehmet Alkan, 1972 yılında Malatya’da doğdu. Harbiye’ye askeri liseden değil sivil liseden giden Alkan, 1990 yılında Osmaniye Atatürk Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl Kara Harp Okulu’na girdi, 1994’te Harbiye’den mezun oldu. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Alkan, meslek yaşamının büyük bölümünü Güneydoğu’da geçirdi, bölgede Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı yaptı. Güneydoğu’da geçen 9 yılın ardından, meslekteki başarılarının ödülü olarak Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Devre arkadaşlarının “Kahramandır, kimseye eyvallahı yoktur. Olmayacak bir şey istenirse yapmaz” diye anlattığı Yarbay’ın, bu nedenle dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı ile tartıştığı ve bir dönem Denizli Çivril’e sürgün gönderildiği belirtiliyor. Yarbay Alkan, son olarak Ankara’daki Jandarma Okulları’nda öğretmenlik yapıyordu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim