• BIST 9530.47
  • Altın 2474.969
  • Dolar 32.4692
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Jandarma, 'erken yaşta evliliğin önlenmesi' için okullarda konferans veriyor

Jandarma, 'erken yaşta evliliğin önlenmesi' için okullarda konferans veriyor
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan "Erken Yaşta Evliliğin Önlenmesi Projesi" kapsamında okullarda konferanslar veriyor.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan "Erken Yaşta Evliliğin Önlenmesi Projesi" kapsamında okullarda konferanslar veriyor. Proje kapsamında 14 ilçede toplam 21 ortaokul ve lisede öğrenci ve ailelerine yönelik konferanslar verilecek. Ayrıca hazırlanan 3 bin afiş ile 10 bin adet broşür dağıtılacak.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan "Erken Yaşta Evliliğin Önlenmesi Projesi" Balıkesir Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor. Proje kapsamında jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan 14 ilçede toplam 21 ortaokul ve lisede öğrenci ve ailelerine yönelik olarak konferanslar verilmesi planlanıyor. Ayrıca hedef kitleyi bilinçlendirmek için Balıkesir Valiliği'nin desteğiyle 3 bin adet davetiye, 3 bin adet afiş ve 10 bin adet broşür hazırlandı.

Proje kapsamında Edremit Anadolu Lisesi'nde Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli Psikolog Rüya Çankaya tarafından altıncısı gerçekleştirilen konferans verildi. Konferansa Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, ilçe protokolü, öğrenci ve aileleri katıldı. Konferanslarda hedef kitle olarak görülen öğrenci ve ailelerine erken yaşta evliliğin nedenleri, toplum ve bireyler üzerindeki etkileri, hukuki boyutları ve erken yaşta evliliğin önlenmesi için neler yapılabileceği konuları anlatılıyor. Uzman personelden destek almaları ve konu hakkında bilinçlendirme yapılarak bu tür toplumsal travmaları önleyecek danışmanlık hizmetlerinin verilmesi hedefleniyor.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, erken yaşta yapılan evliliklerin çocukların hayatlarını etkilemekle birlikte, doğrudan topluma da bir sorun olarak geri döndüğü belirtildi. Erken yaşta evlenen çocukların, öncelikle sağlık ve eğitim olmak üzere yaşamsal birçok haklarının ellerinden alındığına dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Çocuklar erken yaşta evlendikleri için bir taraftan eğitimleri yarım kalmakta diğer taraftan da kendi fiziksel, biyolojik ve psikolojik gelişimlerini tamamlayamadan çocuk sahibi olmaktadır. Üstlendikleri sorumluluklarla birlikte psikolojik birçok problemle de uğraşmak zorunda kalmaktadırlar. Bu nedenle Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde erken yaşta evliliklerin önlenmesi maksadıyla öğrenci ve ailelerinin bilinçlendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur."

Jandarma, 'erken yaşta evliliğin önlenmesi' için okullarda konferans veriyor

Jandarma, 'erken yaşta evliliğin önlenmesi' için okullarda konferans veriyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim