• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

İzu’den Amerika Çıkartması

İzu’den Amerika Çıkartması
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Amerika'nın önde gelen üniversitelerinden George Mason Üniversitesi, Mary Washington Üniversitesi, North Caroline Üniversitesi,...

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Amerika'nın önde gelen üniversitelerinden George Mason Üniversitesi, Mary Washington Üniversitesi, North Caroline Üniversitesi, Duke Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Purdue Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi ile akademik işbirliğinin temellerini attı.

Amerika'nın önde gelen üniversitelerinden George Mason Üniversitesi, Mary Washington Üniversitesi, North Caroline Üniversitesi, Duke Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Purdue Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi arasında temelleri atılan işbirliği projeleri kapsamında öğrenci değişiminin yanı sıra, akademisyen değişimi ve ortak projeler de yürütülecek. Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, "Üniversitemiz 2010 yılında kurulmuş fakat kısa zaman içerisinde çok önemli programlara imza atmış bir üniversite. Şu anda 5 bine ulaşan öğrenci sayımız içerisinde bin 500 lisansüstü öğrencimiz var. Bunların neredeyse üçte biri yabancı öğrenci. Biz özellikle lisansüstü ağırlıklı, araştırma odaklı bir üniversite olarak kendimizi konumlandırmaya ve iyi üniversitelerle işbirliğimizi de artırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede daha önce Asya'da, Orta Doğu'da, Avrupa'da ve Amerika'da birçok üniversiteyle işbirliklerimiz oldu. Şu anda altmıştan fazla ülkenin üniversitesiyle işbirliklerimiz var. Ancak son Amerika seyahatimizde başta George Mason Üniversitesi, Mary Washington Üniversitesi, North Caroline Üniversitesi, Duke Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Purdue Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi'nden olmak üzere önemli direktörlerle ve uluslararası alanla ilgili en önemli temsilcilerle görüşmeler yaptık" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE'DEN VE AMERİKA'DAN İKİ DİPLOMA SAHİBİ OLACAK"

"Bu görüşmelerde bazı üniversitelerimizle 3+2 programları üzerinde önemli mutabakatlar gerçekleştirdik. Yani öğrencilerimiz iki diploma sahibi olacaklar. Biri İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bir de Amerika'da bir üniversiteden derece sahibi olacak. Bunun için de lisans eğitimini burada tamamlayacak 3 yıl ardından 2 yıl Amerika'da okumak suretiyle Master derecelerini tamamlayacaklar" diyen Prof. Dr. Mehmet Bulut, öğrenci değişiminin yanı sıra akademisyen değişimi ve ortak projeler yürütme konusunda da mutabakata vardıklarını ifade etti.

"ÖĞRENCİLERİMİZ VE AKADEMİSYENLERİMİZ ARTIK AMERİKA'YA RAHATLIKLA GİDEBİLECEK"

Özellikle lisansüstü öğrencilerinin ve araştırmacı akademisyenlerin Amerika'ya rahatlıkla giderek oradaki hocaların araştırmalarına dâhil olabileceklerini, laboratuvarlara girebileceklerini, deneyler yapabileceklerini vurgulayan Prof. Dr. Bulut, açıklamalarına şöyle devam etti: "Ayrıca tabi onların öğrencileri de bize gelecek. Hem öğrenciler burada belli alanlarda deneyim kazanma ve staj imkânlarından yararlanabilecek hem de akademisyenlerimiz arasında ortak projelerimiz olacak. Hemen ilk etkinlik önümüzdeki dönemde George Mason Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi ile ortak 2 sempozyum olarak belirlendi. İlk çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Sonrasında da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin akademisyenleri hem de öğrencileri için artık dünyanın en iyi üniversiteleri Amerika'da işbirliği için hazır. Yani buraya adımını atan araştırmacılarımız, akademisyenlerimiz artık dünyanın en iyi üniversiteleriyle her türlü işbirliği imkânına kavuştuklarını söyleyebilirim."

"AZİZ SANCAR'IN ÇIĞIR AÇAN ÇALIŞMALARINI YERİNDE GÖRDÜK"

Amerika seyahatinde Kimya Nobel Ödülü alan Türk bilim insanı Aziz Sancar'ı da ziyaret ettiklerini söyleyen Bulut, "Oraya gitmişken North Caroline Üniversitesi'nde Aziz Sancar Hocamız bizi kabul ettiler, kendileriyle ve eşleriyle görüştük. Türkiye'deki üniversitelerin durumuyla ilgili, yaptığımız çalışmalarla ilgili kendisine bilgi verdik. Onun da bizlere bazı tavsiyeleri oldu. Kendisi artık gençlerimizin için önemli bir model. Mardin'in bir köyünden çıkıp dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim alıp Nobel Kimya Ödülünü almasıyla gerçekten bir Türk'ün dünyada neler başarabileceğini göstermesi açısından örnek bir şahsiyet. Kendisini de üniversitemize davet ettik ve inşallah önümüzdeki günlerde eşi ve kendisi teşrif edecekler. Üniversitemizin özellikle yabancı öğrenciler ve Suriye'den Türkiye'ye gelen öğrencilerle ilgili yaptığımız çalışmalardan bahsettik. Bizim lisans ve lisansüstü birçok Suriyeli öğrencimiz var. Ondan ayrıca çok memnuniyet duydu. Onun da özellikle dezavantajlı gruplar ve Suriyeli öğrenciler yani zor durumda olan göçmen öğrenciler konusu hassasiyetle üzerinde durduğu bir konudur. Biz bu konudaki çalışmalarımızdan da bahsedince çok memnun oldu. Biz üniversite olarak bu konuda uluslararası üniversite olmanın gereği olarak dezavantajlı gruplara ayrıca destek sağlayan bir üniversiteyiz. Tabii bilimde çığır açan çalışmalarını da yerinde gördük ve kendisini tebrik ettik" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim