• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

İZTO Başkanı Demirtaş: Birlik ve beraberlik için hepimiz ses vermeliyiz

İZTO Başkanı Demirtaş: Birlik ve beraberlik için hepimiz ses vermeliyiz
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ülkede yaşanan olayların bir an önce son bularak huzur ve barış ortamının hakim...

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ülkede yaşanan olayların bir an önce son bularak huzur ve barış ortamının hakim olmasını istediklerini ifade ederek, "Ülkemizin birliği ve beraberliği için hepimizin ses vermesi gerekiyor. Huzurun hakim olduğu bir ortam için elimizden geleni yapmak zorundayız." dedi.

İzmir'deki 113 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan ve ülkedeki şiddet olaylarının son bulması için barış girişiminde bulunan bir sivil hareket olan Beyaz Sivil İnsiyatif, Demirtaş'ı ziyaret etti.

Bu ziyaret sırasında konuşan Demirtaş, Türkiye'nin, Anadolu'nun on bin yıl yaşanan topraklarında çeşitli kültürlerden oluşan bir mozaik olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Bu topraklar üzerinde Atatürk'ün çizdiği sınırlar bizim vatanımızın sınırlarıdır. Bir karış toprak bu sınırlardan koparılamaz. Ülkemiz, çeşitli kültürlerden oluşan bir mozaik. Bunun içinde Roman da Kürt de Zaza da var. Biz, kimin hangi ırktan geldiğini hiç sorgulamadık. Odamızın 75 bin üyesi var. Ben hiç merak etmedim kaç tanesi Kürt kaç tanesi Alevi. Hepimiz bu ülkeye sahip çıktığımız takdirde, dünyanın ilk 10 gelişmiş ülkesinden olacağız. Ama biz 40 yıldan bu yana tüm kaynaklarımızı terörle mücadeleye harcadık." ifadelerini kullandı.

"DOĞU'DA HUZUR OLMAZSA BATI'DA DA OLMAZ"

Doğu'da huzur olmazsa, Batı'da da huzurun olamayacağının altını çizen Demirtaş, şöyle devam etti: "Bugün hala geç değil, hala yapılacak bir takım şeyler var. Bu nedenle biz hep ses verdik, moral olmaya çalıştık. Doğu'da yaşanan bu savaş ortamında biz huzurlu olabilir miyiz ve ticaret yapabilir miyiz? Bu nedenle ülkemizin her yerinde huzurun hakim olması için elimizden geleni yapmak zorundayız. Bu konuyla ilgili olarak daha önce meclisimizdeki Kürt kökenli üyelerimizle bir toplantı yaptık. Hiçbirisiyle fikir ayrılığı içerisinde olmuyoruz. Ayrıca, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden bir öğretim görevlimiz, 4 ay süreyle Güney Doğu'da çalışma yaparak rapor oluşturacak. Bu raporu, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlarımıza ileteceğiz. Ülkenin birliği ve beraberliği için hepimizin ses vermesi gerekiyor. Umarız en kısa zamanda huzur ve barış hakim olur."

Diyarbakır'a bir ziyaret düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden Beyaz Sivil İnisiyatif Dönem Sözcüsü Abdullah Cıstır da "İzmir'deki siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret ettik. Bizi çok iyi karşıladılar. Bizler bu ülkenin ekonomisini ayakta tutan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edelim dedik. Diyarbakır'a bir ziyaret düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu ziyarette İzmir Ticaret Odası'nın da bize destek olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Anadolu Birliği Genel Başkanı Erhan Kahraman ise ülkede yaşanan şiddetin son bulması için siyaset dilinin sivri olmaması çağrısında bulundu.

Somut çözüm önerilerini tespit etmek için bir çalıştay düzenleyeceklerini açıklayan İzmir Kent Federasyonu (İZKEF) Genel Başkanı Turgay Yokuş da "Biz bu yola çıkarken "somut çözüm önerileriyle çıkalım" dedik. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yol haritamızı belirlemek ve daha somut çözüm önerileriyle toplumun karşısına çıkmak için bir çalıştay düzenleyeceğiz. Akademisyenlerin, uzmanların ve sivil toplum örgütleri yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacağı çalıştayı önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz." dedi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim