• BIST 9563.79
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

İztav’a Başkan Olan Kocaoğlu’nun İlk Çağrısı ’Tanıtım’

İztav’a Başkan Olan Kocaoğlu’nun İlk Çağrısı ’Tanıtım’
İzmir Tanıtım Vakfı'nın (İZTAV) resmen başkanlığına seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir 1-2 sektörle gelişecek bir...

İzmir Tanıtım Vakfı'nın (İZTAV) resmen başkanlığına seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir 1-2 sektörle gelişecek bir kent değil. Turizmde tanıtıma acilen başlamamız lazım" diye konuştu.

İzmir'de turizmin geliştirilmesi için kurulan İZTAV'ın yeni yönetimi belli oldu. Swissotel'de düzenlenen "İzmir Turizm Tanıtma Vakfı'nın Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İzmir Büyükşeihr Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Çeşme Turistik İşletmeler ve Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Yakup Demir ve sektör temsilcilerinin geniş katılımı ile yapıldı.

Ekrem Demirtaş'tan görevi devir alarak İZTAV'ın yeni başkanı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sağlık, kongre, inanç, kültür, ve benzeri alanlarda çalıştıklarını dile getirdi.

"ACİLEN TANITIM"

İZTAV'ın yeni yönetiminin acilen tanıtım atağına geçmesi gerektiğine işaret eden Kocaoğlu, "Tanıtım için hangi adımların atılması gerektiğini yönetim kurulumuzla oturup konuşacağız. Çıkacak sonuca göre hemen harekete geçeceğiz. Ama yapılan bu çalışmalar boşa gitmeyecektir. Çünkü sezonu ne kadar kurtarabilirsek kurtarmalıyız. İZKA, yurtdışında tanıtım faaliyetlerine girişiyor. Biz de yurtiçi ve yurtdışında çalışacağız. Bana bugün burada çok büyük bir sorumluluk yüklediniz; ben de buna layık olmaya çalışacağım. Hep birlikte bunu başaracağız. İzmirli hemşehrilerimize katkıda bulunacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

İzmir'in 2011 yılından bu yana kalkındığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Kentimiz 1 veya 2 sektörle gelişecek bir kent değil. Sanayisi de, ticareti de, tarımı da, limanı da olacak. İzmir'de tozlu bir dönem vardı. Bununla 12 yıldır savaşıyorduk ve bazı şeyler artık düzeldi. Bu süreçte insanlar birbirinin paçasından çekiyordu, herkes birbirinin paçasından tutuyordu. Böyle çok olaylar yaşadık ama artık bunlar geçti. 2011 yılından beri İzmir kalkınıyor. Hangi rakamdan bakarsanız bakın İzmir, Türkiye'nin en hızlı kalkınan kenti" ifadelerini kullandı.

"90'A YAKIN ÜYEMİZ VAR, DAHA DA ARTACAK"

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise turizme bugünden itibaren yeni bir ruh getireceklerini belirterek, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun turizmin atağa geçmesi için elini taşın altına koyduğunu söyledi. İZTAV bünyesinde şu anda 90'a yakın üyeleri olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Bu sayı katlanarak daha da artacak. Bu üyelerimiz arasında 17 seyahat ve turizm acentesi, 17 otel, 8 hastane, 7 dernek, 4 birlik, 4 oda, 2 reklam ajansı, 2 kooperatif, 1 hediyelik eşya, 1 restoran ve İZFAŞ bulunuyor" dedi.

"PARA OLMAYINCA BİR YERE KADAR"

İZTAV'ın yeni Vakıf senedine göre yönetim ve denetim kurulu seçimlerinin yapılacağını kaydeden Demirtaş, "Bugün 11 kişilik yönetim kurulunu seçeceğiz. İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu da (İzmir CVB) yeni bir yapılanmaya girecek. Bugüne kadar elimizden geleni yapmaya calıştık ama maddi imkan olmayınca bir yere kadar yapılabiliyor. Bizim hayalimiz bundan böyle turizme gönül veren herkesin İZTAV bünyesinde buluşması. Şunun da farkındayız ki, ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu durumdan kurtulmak için İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) dış tanıma, İZTAV ise iç tanıtıma ağırlık verip kentimizi daha iyi bir noktaya taşıyacağız" diye konuştu.

"İZMİR'E HAKSIZLIK EDİYORUZ"

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk,de İzmir'e haksızlık edildiğini savunarak, "Ben İzmirli değilim ama İzmir'e haksızlık yapılıyor. Tanıtmayla ilgili sorunlarımız olabilir ama "satacak ürünümüz yok" ne demek? O zaman İzmir'i tanımıyorsunuz. İzmir'i deniz tarafından da tanıtmamız lazım. Hepiniz çok net biliyorsunuz, deniz turizminin en önemlisi kruvaziyer. İTO'nun 2003'ten beri neler yaptığını biliyoruz. Son yıllarda biz dışında kimse destek olmadı. Şimdi kaybetmek zorundayız. Bölgedeki en önemli marinalardan 4 tanesi İzmir'dedir. Marinaları tanıtmak zorundayız. Bir marinadan gelen turist kruvaziyerin 4 katı para bırakıyor. Biz Allah'ın havasını suyunu satacağız. Alaçatı'da sörf yaptıracağız" dedi.

"AVRUPA'DAKİ KARDEŞ ŞEHİRLERDEN DESTEK İSTENMELİ"

ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan ise bugün bir rüyanın gerçek olacağını vurgulayarak, "Bugüne kadar hepimiz yüzlerce turizm toplantısına katıldık. İzmir'de artık eylem konuşmanın vakti geldi. Bu nedenle eylem önerilerimizi aktarmak istiyorum. 2008 yılında İZKA ve EGEV Altınyunus'da 2 gün boyunca arama konferansı yaptı. Bunun sonucunda İzmir tanınmıyor akademik sonucu çıktı. Şimdi bunun gereğini yapmalı ve eyleme geçmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Tercan, her yıl için hedefler konulması gerektiğini vurgulayarak, "Örneğin 2018 sonuna kadar örneğin somut bir hedef koyarsak bu hedef hepimize heyecan verir. İzmir için hedefe koşanın herkes yardımına koşar ve sektörü kilitler. 2018 yılı sonuna kadar 5 milyon havayolu uçuşu hedefi konmalı. SunExpress'in Almanya'dan getirdiği turisti arttırmak için SunExpress ile ele verip birlikte bazı şeylere karar vermeliyiz. Tur operatörleriyle de bu görüşmeleri yapmalıyız. Kardeş şehir Bremen ile görüşüp destek istemeliyiz. Avrupa'daki kardeş şehirlere gidip "Biz zor durumdayız deyip onlardan destek istemeliyiz" diye konuştu.

"ARTIK ÜLKELER DEĞİL ŞEHİRLER YARIŞIYOR"

ETİK Başkanı Mehmet İşler günümüzde artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını aktaran İşler şöyle konuştu: "Örneğin İtalya ile İspanya değil, Venedik ile Barcelona artık yarışıyor. İzmir de bu yarışta yer almalı ve bunun için ortak sinerji yaratmalıyız. Bugün bunun başlangıcı olacak. Bugün benim için son derece önem arz eden bir toplantı yaşıyoruz. Sanmasınlar ki yıkıldık; sanmasınlar ki çöktük. Biz başka bir bahara uyanmak için bugün burada tekrar diriliyoruz. İzmir çok büyük bir değer ve elbirliği ile bunu başarabilir. Biz biriz, bütünüz ve hak ettiğimiz yeri alacağız."

"İÇİ DOLU ÜÇ SLOGANLA TANITABİLİRİZ "

ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir de şunları söyledi: "İzmir'i tanıtmak için çok fazla şey yapmaya gerek olmadığı söyledi. Demir, "İçi dolu 3 sloganla kentin tanıtalibiliriz. Örneğin Alaçatı Ot Festivali 7. kez yapıldı ve 120 bin kişi geldi. 100 milyon liraya yakın ekonomik katkı sağlandı. O nedernle tanıtım için milyonlara değil sinerjiye, birlikteliğe ihtiyaç var. Artık bizler ayrı ayrı stantlarda değil birlikte İzmir şemsiyesi altında buluşmamız gerektiğine inanıyorum."

YENİ YÖNETİM

İZTAV'ın bir yıllık yeni yönetim kurulu şöyle belirlendi; Yönetim Kurulu Başkanı: İZFAŞ Adına Aziz Kocaoğlu, Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Hilton İzmir, TÜRSAB, İZFAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, EgeTuristik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, Ege Turizm Derneği, Swiss Otel, Viltur.

İztav’a Başkan Olan Kocaoğlu’nun İlk Çağrısı ’Tanıtım’

İztav’a Başkan Olan Kocaoğlu’nun İlk Çağrısı ’Tanıtım’

İztav’a Başkan Olan Kocaoğlu’nun İlk Çağrısı ’Tanıtım’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim