• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

İZTAV kararlarından turizmci memnun

İZTAV kararlarından turizmci memnun
İzmirli turizmciler, İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı'nın (İZTAV) yeni hisse senedi yapısıyla İzmirliler'e açılma kararını memnunlukla karşıladı.

İzmirli turizmciler, İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı'nın (İZTAV) yeni hisse senedi yapısıyla İzmirliler'e açılma kararını memnunlukla karşıladı. Ege Turistik İşletmeler Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Artık uyuyan bir dev uyanıyor. İzmir turizmi bugün yeniden doğuyor." dedi.

İZTAV Mütevelli Heyeti Olağanüstü Toplantısı'nda alınan kararları değerlendiren İşler, İzmir turizmine ivme kazandıracak tüm kurumların vakıf bünyesinde yer alacağını söyledi. İZTAV'ı "İzmir'in turizm meclisi" olarak niteleyen İşler, "İzmir'in tek çatı altında toplanmış olmasından dolayı mutluyuz, gururluyuz." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın asıl aktör olarak sahneye çıkmasının İzmir için tarihi bir karar ve İzmir turizmi için dönüm noktası olduğunu belirten İşler, "Artık uyuyan bir dev uyanıyor. İzmir turizmi bugün yeniden doğuyor." diye konuştu.

İzmir'in tanıtımı için 20 milyon lira gibi bir bütçeden söz edildiğini hatırlatan ETİK Başkanı, şöyle devam etti: "İzmir'in dünya ve Türkiye turizm pastasından aldığı pay her geçen sene azalıyor. Bu sene bir de kriz gelince pastadan aldığı pay daha da azaldı. Bu İzmir'in değerlerinin yok olduğundan değil, İzmir'in iyi tanıtılmamasından kaynaklanan bir düşüştü. İzmir'in tanıtımına 20 milyona yakın bir pay ayıracak olması, artık bu devin kendi değerlerini dünya turizm pastasıyla paylaşacağının bir göstergesidir."

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ: TANITIM KONUSUNDA ATILMIŞ ÖNEMLİ BİR ADIM

Sektör temsilcileri konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi:

Best Western Plus Otel Konak Genel Müdürü Didem Dirik: "Tarihi bir karar. En başından beri söylediğimiz şeydi, belediyeler, odalar, sivil toplum kuruluşlarının turizmcilerle birlikte olması. Biz kendimiz her zaman birlik oluşturduk, bu sinerjiyi yakalıyorduk. Tek eksiğimiz odalarla, belediyelerle birlikte olabilmekti. İzmir'in tanıtımında el ele verilsin isteğimiz sonunda gerçek oluyor. Bu sinerji sektöre iyi gelecek, bu tanıtım atağı hepimizi çok mutlu etti. Çok olumlu bakıyoruz."

Boyalık Beach Çeşme Otel Genel Müdürü Orhan Belge: "Bugün İzmir için bir milat. İzmir'in en büyük eksiği tanıtım konusunda atılmış bir adım. Gittiğimiz yurt dışı fuarlarda bunun eksiğini çok görüyorduk. İzmir bu tanıtım kararıyla çok kısa sürede atağa kalkacak. Bugün İZTAV için bir araya gelmek hepimizi çok mutlu etti."

Walk in Otel ve Çeşme Casa de Playa Otel Genel Müdürü Özgür Ardil: "27 senedir aktif olarak turizmin içindeyim. İlk defa Valilik, İzmir Ticaret Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi, otelciler, acentalar aynı çatı altında, aynı platformda buluştuk. Bu buluşmanın tanıtım için alacağı kararlar çok önemli. Tanıtım çalışmalarının en kısa zamanda, hatta önümüzdeki hafta ITB Berlin Turizm Fuarı'ndan başlamasını istiyorum. "

Kaya Termal Otel Genel Müdürü Aydoğan Aslan: "İzmir için çok önemli ve anlamlı bir toplantı oldu. Yurdtışındaki ülkelerde bu işin başında belediyeler olduğu için İzmir'de de belediyenin bu konuya destek olması çok iyi oldu. 20-25 yıldır konuştuğumuz sorunların, sıkıntıların aynı çatı altında toplanan yöneticilerce ele alınması çok iyi bir gelişme. İzmir'i çok iyi günlerin beklediğine inanıyorum."Cihan

İZTAV kararlarından turizmci memnun

İZTAV kararlarından turizmci memnun

İZTAV kararlarından turizmci memnun

İZTAV kararlarından turizmci memnun

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim