• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

İzmit’te yılın kısa film oyucuları ödüllerini aldı

İzmit’te yılın kısa film oyucuları ödüllerini aldı
İzmit Belediyesi ve Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği işbirliğinde düzenlenen 4. Ulusal Kısa Film Günleri Ödül Töreni'nde en iyi oyuncular belli oldu.

İzmit Belediyesi ve Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği işbirliğinde düzenlenen 4. Ulusal Kısa Film Günleri Ödül Töreni'nde en iyi oyuncular belli oldu.

İzmit Belediyesi ve Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği işbirliğinde bu sene 4'üncüsü düzenlenen Ulusal Kısa Film Günleri Ödül Töreni İzmit'te bulunan bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve dernek başkanı Akın Ülkü Sevinç'in ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törende "Kapan" filmindeki rolleriyle "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü Hatice Aslan ve Irmak Ünal'a, "Tütün" filmindeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü Turgay Tanülkü'ye, "Art Nicomedia Özel Ödülü" ise İzmitli oyuncu Engin Benli'ye verildi.

Ödül töreninde konuşan Başkan Doğan, "Kısa film festivali olarak başlanan proje uluslararası boyuta taşınsın istiyoruz. Altın Portakal Film Festivali gibi İzmitimizin de neden altın pişmaniye festivali olmasın. Pişmaniye şehrimizin tescilli markası. İzmit, yıllardır sanayi kenti olarak bilinmiş ve bir anlamda da ülkemizin sanayisinin kalbi durumundadır. Kocaeli durursa Türkiye durur diyebileceğimiz bir öneme sahiptir. Öyle özel, öyle zengin bir şehirde yaşıyoruz ki sahip olduklarımız saymakla bitmiyor. Deniz, hava, kara, hızlı tren gibi tüm yollar bizi şehrimizden geçiyor" dedi.

İzmit'in birçok kültürün harmanlandığı bi nokta olduğunu kaydeden Başkan Doğan, "Dağında kayak yapılırken, gölünün kenarında farklı etkinlik, Körfez'inde başka, Karadeniz'inde başka zenginlik var. Bu şehir de yok yok. Bu şehir 3 bin yıllık tarihiyle de medeniyetler beşiği, kültürler zengini bir şehirdir. Nikomedya ismini aldığı günden itibaren, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin kültürünü barındırmış bir şehirdir. Biz o kadar şanslıyız ki, Roma, Bizans, Osmanlı da bizim. Hepsi bize emanet edilmiştir. Bu emanete sahip çıkmak, onları gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir. 9 yıldır "Tarih Koridoru" projemizle bu üç dönemi yaşatmaya çalışıyoruz. Çok güzel eserler çıktı, çok önemli aşama kat ettik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödüller dağıtıldı. Ödül töreni için İzmit'e gelen sanatçılar daha sonra ilçeyi gezdiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim