• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

İzmit’te Alzheimer Sempozyumu Düzenlendi

İzmit’te Alzheimer Sempozyumu Düzenlendi
İzmit Belediyesi'nin, Anılar Silinirken Sosyal Medya Platformu, İzmit Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği, Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma...

İzmit'te Alzheimer ile ilgili bir sempozyum düzenlendi.

İzmit Belediyesi'nin, Anılar Silinirken Sosyal Medya Platformu, İzmit Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği, Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile düzenlenen 2.Ulusal Alzheimer Farkındalık, Hasta Yakınlarına Destek ve Dayanışma Sempozyumuna ilgi yoğundu. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın da katıldığı sempozyumun moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Nöroloji Uzmanı Sevda Sarıkaya yaparken, Uzman Psikolog Elif Kandaz, Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Başar Sarıkaya ve Avukat Tuğger Derin ile hasta yakınları Ferda SalmanlıTatari ve Özen Yazıcı da konuşmacı olarak katıldılar.

Alzheimer hastalığı ve beyin yaşlanması, Alzheimer hastası yakını olmak, Alzheimer hasta ve yakınlarının karşılaştıkları hukuki ve psikolojik sorunlar gibi konuların ele alındığı etkinlikte konuşan Başkan Doğan, "Son zamanlarda ülkemizdeki ortalama yaşam süresi 70'lerin üzerine çıktı. Teknolojimiz arttıkça sağlıktaki büyüme, ilaca ulaşma kolaylaştıkça ülkemizdeki ortalama yaşam süresi daha da artacaktır. Başka ülkelere göre, bizim ülkemizde yaşlıya saygı, bakım, verilen değer çok ileri durumdadır. Ailelerin yetemediği yerlerde devlet olarak yaşlımıza, yardıma muhtaç vatandaşa sahip çıkılıyor. Toplumun her kesiminin üzerine önemli görevler düşmektedir. Alzheimer konusunda hepimizin, ailelerin de yapacağı çok işler var. İzmit Belediyesi olarak bir taraftan rutin belediyecilik hizmetlerini yerine getirirken bir taraftan da toplumun her kesimini kucaklamaya çalışıyoruz. Yaşlı dostu belediye olarak, yaşlılarımız, başımızın tacıdır" dedi.

Alzheimer Hastalığı ve Beyin Yaşlanması konusunda konuşan Yrd. Doç. Dr. Nöroloji Uzmanı Sevda Sarıkaya da, "Alzheimer tipi demans toplumda en fazla gördüğümüz hastalık tipidir. 5 yıl ya da 10 yıl sonra bu hastalığın çaresi mutlaka bulunacaktır. Bu hastaları görmezden gelmek de insanlık dışı bir olaydır. Dünyada 44 milyon Alzheimer hastası olduğu tahmin edilmektedir. ABD istatistiklerine göre her 3 yaşlıdan bir tanesi Alzheimer hastalığından yaşamını yitiriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim