• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

İzmit’te 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit’te 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı
İzmit Belediyesi'nin 2016'da gerçekleştirilen ilk meclis toplantısı yapıldı.

İzmit Belediyesi 2016 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı.

İzmit Belediyesi'nin 2016'da gerçekleştirilen ilk meclis toplantısı yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapılan meclis toplantısında 21 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Doğan, gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada yeni yılın sağlık ve huzur getirmesi dileğinde bulunarak, "Çalışma arkadaşımız Şaban Abiyi ebedi hayata uğurlamanın üzüntüsü içindeyiz. Efendiliği ve kişiliği ile herkes örnek biriydi. Bizim için büyük bir kayıptır. Takdiri ilahi. Allah'tan rahmet diliyorum. Daha önceden belirlenen Kıbrıs programı nedeniyle cenazesine katılamamıştım. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

Gündem maddeleri arasında yer alan Topçular Mahallesi'nde yapılan parka isim verilmesiyle ilgili teklif ile ilgili olarak Başkan Doğan, "Parka vefat eden meclis üyemiz Şaban Sarıgülle'nin adının verilmesini öneriyorum" dedi. Öneri görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildi. İzmit Belediye Meclisi'nde Makedonya Cumhuriyetine bağlı Merkez Jupa Belediyesi sınırlarında Pralenk köyüne okul binası yapım maliyetinin İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğünün bütçesinden karşılanması, 5393 sayılı Belediye Kanununun 38/g maddesine göre yapılması planlanan okul binasının yaptırılabilmesi ile ilgili, TİKA T.C Başbakanlık Türk İş Birliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanına protokol yetkisi verilmesi teklifi ile ilgili Plan ve Bütçe komisyonunun raporu kabul edildi.

Katı Atık Entegre Tesisinin özel bir işletmeci/yatırımcı aracılığıyla kurulabilmesi hususunun araştırılarak imtiyaz sözleşmesinin imzalanması hususunda yetki alınması teklifi ile ilgili Çevre Sağlık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının raporu üyelerce kabul edildi. İzmit Belediyesi'nin şimdiye kadar kentin turizm kenti olması adına yaptığı başarılı çalışmalara ilaveten tarihi yapısı Roma, Osmanlı ve Cumhuriyete dayalı turizm potansiyelinin kente katacağı katkılar açısından detaylı bir şekilde araştırma yapılması teklifi ile ilgili Kültür Turizm ve Sanat komisyonunun raporu da üyelerce kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantınsın 2 Şubat Salı saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim