• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

İzmitli Çiftçilere Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi

İzmitli Çiftçilere Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi
İzmit Belediyesi ekipleri tarafından Karadülbaki ve Çavuşoğlu köylerindeki çiftçilere, ceviz yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi.

İzmit Belediyesi ekipleri tarafından Karadülbaki ve Çavuşoğlu köylerindeki çiftçilere, ceviz yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi.

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen çiftçi bilinçlendirme eğitimleri, Karadülbaki ve Çavuşoğlu'nda da gerçekleştirildi. Çevre köylerin dışında, il dışından da meraklıların ilgiyle takip ettiği uygulamalı eğitimde, Ziraat Teknikeri Sedat Acar tarafından ceviz yetiştiriciliği ve bakımı konuluları anlatıldı.

Ceviz yetiştiriciliğinde Kocaeli'nin harika bir iklime sahip olduğunu belirten Ziraat Teknikeri Sedat Acar, "Son zamanlarda Kocaeli'de ceviz yetiştiriciliğine yoğun bir ilgi gözlenmektedir. Bilinçli olarak yapılarsa ceviz yetiştiriciliği oldukça karlı bir iş olabilir. Gün boyunca güneş alan bir araziye meyve bahçesi yapmak doğru değil. Genellikle bizler meyve bahçelerini Kuzeye bakan yerlerde yaparız. Güneşi sırtına alacak. Güneşin doğuşundan batışına kadar arazinin güneş almasını istemeyiz. Günde 2-3 saat güneş görsün yeter. Eğer ağacımız sürekli Güneye bakıp güneş alırsa bu durumda ağacın dibindeki toprağın kızışmasını önlemek için marşlama yöntemi yaparız" dedi.

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mustafa Şener de Belediye olarak köylerin kalkınmasına büyük önem verdiğini belirterek, "Köylümüzün yaptığı işi bilinçli olarak yapmasını ve daha çok kazanmasını istiyoruz. Bunun için de bu tür eğitimleri sürekli olarak yapıyoruz. Eğitimler sayesinde çiftçilerimiz yaptıkları işi daha bilinçli olarak yapmakta, kazançları artmaktadır. Durhasan'da 25 dönümlük bir alanda uygulama bahçesi hazırlıyoruz. Uygulama bahçemizde toprağın işlenmesi, nadasa bırakılması, meyve dikimi, bakımı, gübreleme, budama ve aşılama gibi eğitimleri uygulamalı olarak vereceğiz" diye konuştu.

Köylüler de verilen eğitimler için İzmit Belediyesi yetililerine teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim