• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde sona yaklaşıldı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde sona yaklaşıldı
İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün...

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün bitiminde sona yaklaşıldı. Köprünün son tabliyelerinin birkaç gün içerisinde yerleştirilmesi planlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Bu projenin en önemli ayaklarından biri olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Köprü kulelerinin tamamlanmasının ardından iki yaka arasında ana kablo döşenmesi için çalışmalar geçen şubat ayında başlamıştı. Kılavuz kablo çekilmesinin ardından ana kablo döşenmesi için kurulan kedi yolu, geçen mart ayında meydana gelen kaza nedeniyle kopmuş ve İzmit Körfezi'nin bir süre gemi trafiğine kapatılmasına neden olmuştu. Japonya'dan gelen uzmanlar tarafından kopan kedi yolu, yerinden indirilmişti.

Kazaya neden olan köprü kuleleri üzerinde parçaların yurt dışında tekrar yapılarak yerlerine yerleştirilmesinin ardından, kedi yolunun yapımı gerçekleştirildi. Köprüde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi. Köprüde ana kablonun döşenmesi işlemi bitti. Şimdi de 35 metre 93 santim genişliğindeki son tabliyelerin ise birkaç günde konulması planlanıyor. İki köprü ayağı arasındaki orta boşluğa ve köprü ayakları ile kara arasındaki viyadükler arasına son tabliyeler konulacak. Ardından diğer çalışmalar yapılarak köprünün yapımı tamamlanacak.

Tamamlandığında, 3 gidiş ve 3 geliş toplam 6 şeritle hizmet verecek olan köprü, aynı zamanda dünyanın 4'üncü büyük asma köprüsü unvanını alacak. Köprü, İstanbul-İzmir otoyolunu 3,5 saate, Gebze-Orhangazi yolunu en kısa süreye indirmiş olacak. Aynı zamanda özellikle yaz ayları ile bayram tatillerinde, tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin karayolları ile feribot iskelelerinde izdihamı, biraz daha azalacak.Cihan

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde sona yaklaşıldı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde sona yaklaşıldı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde sona yaklaşıldı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde sona yaklaşıldı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde sona yaklaşıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim