• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

İzmit Belediyesi’nden Atık Jilet Projesi

İzmit Belediyesi’nden Atık Jilet Projesi
İzmit Belediyesi, Kocaeli Berberler Odası ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında atık jiletlerin çöpe gitmesini önlemek amacıyla proje başlatıldı.

İzmit Belediyesi, Kocaeli Berberler Odası ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında atık jiletlerin çöpe gitmesini önlemek amacıyla proje başlatıldı.

İzmit Belediyesi, Kocaeli Berberler Odası ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında "Jiletler Çöpe Atılmasın" projesi başlatıldı. Fethiye Caddesi'nde bulunan bir erkek kuaföründe gerçekleşen proje tanıtım toplantısına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt ve İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca katıldı.

SOKAK HAYVANLARI ZARAR GÖRMESİN

Çöpe atılan jiletlerin hem insan hem de hayvan sağlığına zarar verdiğine dikkat çekilen tanıtım toplantısında berber ve kuaförlerde kullanılan jiletlerin çöpe atılmayarak geri dönüşüme verilmek üzere toplanacağı belirtildi. Ambalaj atığı, elektronik atık, atık yağ, atık pil, atık lastik gibi bir çok örnek geri dönüşüm projesini başarıyla yürüten İzmit Belediyesi'nin jilet kampanyası kapsamında Kocaeli Berberler Odası'na bağlı 380 berbere jiletlerin geri dönüşüme gönderilmesi için Jilet Çek Kutuları dağıtılacak. Projenin amacının çöplere atılan jiletlerin yiyecek arayan sokak hayvanlarına yaralamasının önüne geçmek olduğu kaydedildi. Berberlerin ortalama 2 kilo jilet topladığında İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünü arayarak bunları aldıracakları bildirildi.

PROJELERİYLE TÜRKİYE'YE ÖRNEK BELEDİYE

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Eskiden jiletler çöplere atılıyordu. Çöplerde yiyecek arayan hayvanlar jiletler yüzünden ciddi şekilde yaralanıyorlardı. Ayrıca geri dönüşüme işiyle uğraşan vatandaşların da elleri kesiliyor ve çeşitli hastalıklara neden olabiliyordu. Proje sayesinde şehrimizdeki bütün berberler "Jilet Çek" dediğimiz kutu ile jiletlerini biriktirecekler. Böylelikle hem çevre ve insan sağlığı korunmuş olacak hem de geri dönüşüm ile ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Uygulama berberlerimizin de işini kolaylaştıracak. Berberlerimiz jiletlerini çıkartırken kendilerini yaralayabiliyorlardı. Şimdi kutu sayesinde jiletleri kolayca çıkartacaklar. Bu projenin de Türkiye'ye örnek olacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim