• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan:

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan:
İzmit Belediyesi tarafından köylerde düzenlenen bilinçlendirme eğitimlerinde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Köylümüz olmadan Anadolu'da...

İzmit Belediyesi tarafından köylerde düzenlenen bilinçlendirme eğitimlerinde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Köylümüz olmadan Anadolu'da kalamayız" dedi.

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylerde düzenlenen bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor. Ziraat teknikeri Sedat Acar tarafından Solaklar köyünde verilen ceviz yetiştiriciliği ve bakımı konulu eğitime İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve beraberindeki İzmit Belediyesi yöneticileri de takip etti.

DEVLET DESTEKLİYOR

Köylülere ceviz yetiştiriciliği konusunda eğitim veren Ziraat teknikeri Sedat Acar, "İzmit ve çevresi ceviz yetiştiriciliği açısından çok uygun bir nokta. Kocaeli'nde ceviz yetiştiriciliğine ilgi her geçen gün artıyor. Devletin de desteklediği ceviz yetiştiriciliği artık bir geçim kapısı haline geldi. Toprak seçiminin çok önemli olduğu ceviz yetiştiriciliğinde fidan seçimi, toprak hazırlama, fidan dikimi, sulama, gübreleme, budama, aşılama ve hasat çok önemli. Uzun ömürlü bir ağaç olan ceviz çok çabuk gelişir. Çiftçiler, ceviz ekiminden önce mutlaka toprak analizlerini yaptırmalı, hangi toprağa hangi tür ceviz dikileceği konusunda bilgi sahibi olmalılar. Bilgisizce yapılacak ceviz dikiminde istenen verim elde edilemez ve boş yere hamallık yapılmış olunur. Verimli ve kaliteli ceviz yetiştiriciliği konusunda uzman kişilerden mutlaka destek alınmalıdır. Çiftçiler için İzmit Belediyesi bu anlamda büyük bir şanstır" dedi.

"KÖYLÜMÜZÜN EMRİNDEYİZ"

Eğitimde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da, "Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nü ilk kuran belediyeyiz. Bir taraftan tarımla ilgili, hayvancılıkla ilgili, ziraat ile ilgili çalışmaları sürdürüyoruz, bir yandan da köylerimizin daha iyi şartlara ulaşmasına çalışıyoruz. Köylerimizin gelişmiş ülkelerdeki köylerden aşağı kalmaması için yoğun bir çaba içindeyiz. Biz bu konuda çalışırken, özellikle yeni gelen neslin de bunu sahiplenmesini istiyoruz. Ben de bir köylü çocuğuyum. Bu çalışmaları bir yandan sizlere görevimiz olduğu için yaparken bir yandan da ülkemizin gelişip kalkınması için yapmaktayız. Kim ne derse desin, köylerimiz dünden daha iyi durumdadır. Yapılanları yeterli görmüyoruz. Bugün iyi olmamız yetmez. Yarınlarda köylerimizin daha da iyi olmasını istiyoruz. Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İzmit Belediyesi olarak biz ve odamız sizlerin emrindedir. Türkiye'nin en modern hayvan pazarını kuruyoruz. Köylümüz ürettiğini satsın diye köylü pazarımızı açtık. Semt pazarlarında köylülerimizin daha fazla haklarını kullanması için uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN"

Sözlerini sürdüren Başkan Doğan, "Yarınlar çok önemli. Nerede olursak olalım, sanayinin ve teknolojinin merkezi Kocaeli'nde olalım, tarım olmadan, çiftçimiz olmadan, köylümüz olmadan biz Anadolu'da kalamayız. Ülkemiz üzerine her zaman oyunlar oynanmaktadır. Bu oyunun adı dün başkaydı bugün başka. Hepsininamacı aynı. Köyümüzün toprağından ne kadar fazla ürün çıkarırsak, ne kadar dış güçlere az bağlanırsak, ne kadar zengin olur ekonomik gücü elde edersek o kadar Anadolu toprağı bizim olmaya devam eder. Ziraatı, tarımı ülkemizin geleceği açısından önemsiyoruz " ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim