• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İzmirli pastacılar, 160 yıllık Alman firmasıyla protokol imzaladı

İzmirli pastacılar, 160 yıllık Alman firmasıyla protokol imzaladı
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Alman menşeli IREKS Gıda Sanayi firması ile imzaladığı protokolle, pastacılık sektörüne dinamizm...

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Alman menşeli IREKS Gıda Sanayi firması ile imzaladığı protokolle, pastacılık sektörüne dinamizm getirmeyi hedefliyor. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile IREKS Türkiye Satış Müdürü Bülent Çapan arasında imzalanan protokol kapsamında, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası üyelerine yönelik uygulamalı eğitim yapılacak.

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı ile IREKS İzmir Satış Müdürü Barış Erol'un da katıldığı imza töreninde konuşan İESOB Başkanı Mutlu, protokol kapsamındaki eğitimlerin 27-28 Nisan tarihinde Buca'daki İESOB Uygulamalı Eğitim Oteli'nde düzenleneceğini söyledi.

MUTLU: ALMANYA'DAN ÖZEL EĞİTİMCİLER GELECEK

Eğitimlerin İREKS firması tarafından Almanya'dan getirtilecek olan Alman pasta ustası ve yardımcıları tarafından verileceğini kaydeden Mutlu, "Eğitimlerle pasta ustalarımızın, kalfalarımızın, çıraklarımızın vizyonlarını ve bu bağlamda ürün yelpazelerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Eğitimleri ileri tarihlerde de sürdürmeyi ve çeşitlendirmeyi planlıyoruz. Eğitimleri ilk etapta pastacılık sektöründe başlatacağız ancak önümüzdeki dönem bu eğitimleri fırıncılık sektörüne yönelik olarak da düzenleyeceğiz. Fırıncılık sektörüne yönelik yapılacak çalışmalar kapsamında; mevcut ekmek çeşitlerinde kalite artırımı, değişik ekmek çeşitleri, diyabet ekmeği ve glütensiz ekmek imali gibi çeşitli konularda fırıncılarımızın eğitimi sağlanacak." diye konuştu.

IREKS firmasının ekmekçilik ve pastacılık alanında duayen bir kuruluş olduğunu belirten IREKS Türkiye Satış Müdürü Bülent Çapan da, "Yaklaşık 160 yıllık geçmişi bulunan Almanya kökenli firmamız, 25 yıldan beri Türkiye'de de hizmet veriyor. Ülkeye, bölgeye hatta sektörlere göre özgün ürünler yaratarak sektöre yön vermeyi hedefliyoruz. İzmir Birliği ile yapacağımız ortak çalışmayla da İzmir esnaf sanatkarlarımızı, değişik ürünleri ve trendleri geliştirmeleri açısından destekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Protokole emeği geçenlere teşekkür eden İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı ise "Protokol camiamıza hayırlı olsun. Bu çalışma ile mesleğimizi daha ileriye götüreceğiz. Meslektaşlarımızın yurtiçi ve yurt dışı fuarlara katılımını sağlayarak, yaratıcılıklarını sergilemelerine katkıda bulunacağız. Protokol kapsamındaki eğitimlerden yararlanmak isteyen usta, kalfa ve çıraklarımız odamıza müracaat edebilirler." dedi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim