• BIST 9464.73
  • Altın 2488.762
  • Dolar 32.5953
  • Euro 34.7965
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

İzmir'in mimarisi 3 boyutlu teknoloji ile değişecek

İzmir'in mimarisi 3 boyutlu teknoloji ile değişecek
Kentsel dönüşüm sürecine giren İzmir'in kentsel mimarisine katkı sağlayacak projeler geliştiren Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, geleceğin mimarlarının...

Kentsel dönüşüm sürecine giren İzmir'in kentsel mimarisine katkı sağlayacak projeler geliştiren Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, geleceğin mimarlarının mesleki becerilerine ve araştırma olanaklarına katkı sağlamak amacıyla y-Robot: Robotic Crafts (Robotik Zanaat) Laboratuvarı'nı kurdu. Robotik teknoloji ile tanışacak olan öğrenciler birbirinden farklı biçimlere ve özelliklere sahip yapıları inşa etme şansı elde edecekler.

MİMARİDE YENİ YÖNTEMLER

Türkiye'de sayılı sayıda üniversitenin sahip olduğu endüstriyel robot cihazına sahip olan y-Robot Laboratuvarı, Viyana'da kurulan ve dünyanın önde gelen üniversiteleri ile araştırma merkezlerinin üyesi olduğu Association for Robots in Architecture'ın (Mimarlıkta Robotlar Derneği) Türkiye'deki ilk üyesi olmayı da başardı. y-Robot Laboratuvarı sayesinde öğrencilerin tasarımda robot teknolojileri alanında uygulama ve araştırma yapma imkanı yakalayacaklarını belirten Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Serdar Aşut, "Günümüzde, robotik cihaz gibi teknolojiler sayesinde yapı üretme teknikleri ve araçları da değişmeye başladı. Artık daha farklı biçimlere ve özelliklere sahip yapıları hayal ve inşa etme şansımız var. Bu sayede mimaride yeni bakış açıları ile düşünme ve geliştirme olanağı yakalıyoruz." bilgisini verdi.

İZMİR'E 3 BOYUTLU MİMARİ

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulan ve içinde y-Robot Laboratuvarı'nı da bulunduran MakerLab Atölyesi'nin, üretmek isteyen herkese açık olduğunu söyleyen Aşut, "Buradaki hedefimiz, birçok alanda köklü dönüşümleri beraberinde getiren robot teknolojilerinin mimarlık, tasarım ve güzel sanatlar ile kesiştiği alanlarda ortaya çıkabilecek yeni durumları keşfetmek. Dahası, bu laboratuvarın üretmek isteyen ve merak duyan herkesin uğradığı ve yeni fikirlerle katkı sunduğu bir ortam olmasını arzuluyoruz. Bu teknolojiyle kentsel dönüşüm sürecine giren İzmir'in mimarisine katkı sağlamayı da arzu ediyoruz. Kentin estetik görselliğine 3 boyutlu yorumlar kazandırarak farklı bir mimari bakış açısı geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu teknolojinin yaygınlaşmasıyla geleceğin mimari yapıları artacak, böylece kentin görünümü de değişmiş olacak." dedi.

İZMİR'DE KONUT SAYILARI

TÜİK'in son verilerine göre İzmir'de bulunan hane sayısı bir milyon 264 bin civarında. 2015 Kasım ayı verilerine göre ise İzmir'de gerçekleştirilen konut satış sayısı 6 bin 522 olarak açıklandı. Bina yaşı ortalamasının 25 olduğu İzmir'de, kaçak ve çarpık yapılaşma oranı ise yüzde 60-65 düzeylerinde.

İzmir'in mimarisi 3 boyutlu teknoloji ile değişecek

İzmir'in mimarisi 3 boyutlu teknoloji ile değişecek

İzmir'in mimarisi 3 boyutlu teknoloji ile değişecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim