• BIST 9524.59
  • Altın 2493.4
  • Dolar 32.5145
  • Euro 34.7382
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

İzmir’in ilçelerinde 30 Ağustos sade törenlerle kutlandı

İzmir’in ilçelerinde 30 Ağustos sade törenlerle kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı, İzmir'in ilçelerinde düzenlenen sade törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı, İzmir'in ilçelerinde düzenlenen sade törenlerle kutlandı. Kutlamalarda bu yıl askeri araçlar ile askeri birliklerin katıldığı geçit töreni yapılmadı.

Bergama ilçesinde törenler, Bergama Şehitliği'ne çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenlere Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Tankçı Yarbay Durmuş Köksoy, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Siyasi Parti Temsilcileri, Şehit Yakınları, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri anma töreninin ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Daha sonra Kaymakamlık tören alanına geçildi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla devam eden tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerle devam etti. Bergama'da düzenlenen Büyük Zaferin 94.yıl kutlamaları tören geçişinin ardından sona erdi.

Aliağa ilçesinde ise düzenlenen törenlere Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz , Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutan Vekili Hava Yüzbaşı Orhan Kiremitçi, Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, kamu ve özel kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Kaymakam Bayram Yılmaz, şehitlerin kanlarıyla sulanmış bu vatan toprağın ebediyen Türk yurdu kalacağını belirterek, "Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar, ebediyen Türk yurdu kalacaktır. Bayramınız kutlu olsun" diye konuştu. Törenin ardından Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul eden Yılmaz, daha sonra protokol ile törene katılanlarla beraber şehitlik ziyaretinde bulundu.

Urla ilçesinde ise törene, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurrahman Hacı Salihoğlu, belediye meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurumları ve Urla halkı katıldı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Kaşka yaptı. Kaşka, "Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli askeri ve siyasi sonuçları olmuştur. Bu zafer ile Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnızca askeriyle değil milletiyle de savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır" dedi.Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Yıldıztepe şehitliği ziyaret edildi.

Foça'da da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tebrikleri kabul etti. Foça'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, akşam saatlerinde devam edecek. Kavala Kafe önünde başlayıp, Beşkapılar Kalesi önünde dek sürece olan Fener Alayı, saat 20.00'de başlayacak. Foça Belediyesi Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu, Beşkapılar Kalesi'nde "Kuvay-i Milliye Destanı" oratoryosunu sunacak.

İzmir’in ilçelerinde 30 Ağustos sade törenlerle kutlandı

İzmir’in ilçelerinde 30 Ağustos sade törenlerle kutlandı

İzmir’in ilçelerinde 30 Ağustos sade törenlerle kutlandı

İzmir’in ilçelerinde 30 Ağustos sade törenlerle kutlandı

İzmir’in ilçelerinde 30 Ağustos sade törenlerle kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim