• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İzmir’in en büyük engelliler merkezi Bayraklı’da açıldı

İzmir’in en büyük engelliler merkezi Bayraklı’da açıldı
Bayraklı Belediyesi İzmir'in en büyük engelliler merkezini Osmangazi Mahallesi'nde hizmete açtı.

Bayraklı Belediyesi İzmir'in en büyük engelliler merkezini Osmangazi Mahallesi'nde hizmete açtı. Merkezin açılışında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Belediye binamız yapılır yapılmaz bu binayı engellilerimize tahsis edeceğiz dedik. Bir söz verdik. Bu sözümüzü yerine getirdik" dedi.

Sosyal belediyecilik kapsamında engellilere yönelik hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, bir ilke daha imza atarak bin 706 metrekare kullanılabilen kapalı alanı bulunan, kentin en büyük engelliler merkezi projesinin açılışını gerçekleştirdi. Altınyol üzerindeki yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla Osmangazi hizmet binasını engelliler için ayıran Bayraklı Belediyesi, binada geniş çaplı bir tadilat çalışması yürüttü.

Sinema salonu bulunan tek merkez

Bina, engellilerin rahatça girip, çıkacağı şekilde dizayn edildi. Ayrıca onların hoşça vakit geçirebilmeleri için bir de sinema salonu oluşturuldu. Engelli vatandaşların periyodik olarak spor yapmaları için spor salonu hazırlandı. Tiyatro salonunda ise engelliler, burada sergilenen oyunları izleme fırsatı bulacak. Merkezde ahşap, resim, İngilizce, dikiş, nakış kursları için odalar da yer alıyor.

Danışma merkezi ve dinlenme alanı

Engelliler için her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü merkezde ayrıca engelli danışma merkezi de bulunuyor. Bir psikoloğun görev aldığı merkezde engelli vatandaşlar istedikleri zaman psikologla görüşerek varsa sıkıntılarını anlatabilecek. Merkezin hemen karşısında ise engellilerin çaylarını içip kitaplarını okuyacakları, sohbet edecekleri bir dinlenme alanı yer alıyor.

"Sözümüzü tuttuk"

Açılışta konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Osmangazi hizmet binası olarak kullandıkları binanın Bornova eski Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan tarafından yapıldığını belirterek, "Binamız olmadığı için burayı kendi binamız yapılıncaya kadar geçici olarak kullanacağız ve sonrasında da engelli merkezi yapacağız" dedik. Bir söz verdik. Bugüne nasipmiş. Emeği geçen herkese başta Sırrı ağabeyimiz olmak üzere teşekkür ederim. Herhalde İzmir'in en büyük engelli merkezi. İçerisinde sinema, tiyatro, spor salonu, kurs odaları bulunuyor. Asansörü var. Burası engelliler için hazırlanmış bir bina. Açılışı bize nasip oldu" dedi.

"Hayalim yatılı engelli merkezi"

Merkezi yatılı hale getirmek gibi bir hayali olduğunu anlatan Başkan Karabağ, "Hayalimde yatılı bir engelli merkezi projesi var. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek engellilerimizi belli günlerde misafir edebilme şansını yakalamaya çalışacağız. Buranın bir bölümünü yatılı engelli yapabilir miyiz bunu değerlendireceğiz" dedi. Engellilerin sıkıntılarını gidermek için çalıştıklarını anlatan Başkan Karabağ, "Vücudunun herhangi bir yerinde engeli olanlar bizim için engelli değildir. Tüm imkanlarımızı engellilerimiz için kullanacağız. Yeni bir otobüs alıyoruz. Meclisimize yakında getireceğiz. Bizim sadece elimiz değil, yüreğimiz sizinle. Gerçek engelliler ahlaklarında sorunlu olanlardır" diye konuştu.

Engelliler adına Başkan Karabağ'a teşekkür eden görme engelli Sultan Çınar, "Başkanımızla birlikte nefes almaya başladık. Bizlere çok güzel kurslar açtı, çok güzel hocalarımız var ve bu hocalarımız engelli ruhundan çok iyi anlıyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, belediye meclis üyeleri ve engellilerle birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti, ardından merkezdeki odaları tek tek gezdi, engellilerle sohbet etti. Başkan Karabağ, engelliler için yapılan sinema solonunda engellilerle birlikte "Kız kaçıran" isimli filmi izledi. Öte yandan açılış öncesi Mikrop Hikmet sahne aldı. Sanatçı, şarkılarıyla açılışa katılanları coşturdu.

İzmir’in en büyük engelliler merkezi Bayraklı’da açıldı

İzmir’in en büyük engelliler merkezi Bayraklı’da açıldı

İzmir’in en büyük engelliler merkezi Bayraklı’da açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim