• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

İzmir’den Şiir İmbatı Demirci’de Esti

İzmir’den Şiir İmbatı Demirci’de Esti
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Demirci Eğitim Fakültesinin desteği, Zafer Dilşeker'in Moderatörlüğünde gerçekleştirilen "İzmir'den Şiir İmbatı"...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Demirci Eğitim Fakültesinin desteği, Zafer Dilşeker'in Moderatörlüğünde gerçekleştirilen "İzmir'den Şiir İmbatı" isimli dinleti, Demircili vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Demirci Basri Koçyiğit Kültür Merkezinde düzenlenen programa Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, MCBÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç ve protokol üyeleri katılırken, şiir sever ve sanatsever Demircililerin yanı sıra fakülte öğrencileri dinletiye büyük bir ilgi gösterdi.

Katılımcıların arasında yıllarca büyük bir beğeniyle şarkıların güfte yazarı ve şairler müzik ve şiiri bir arada izleyicilere sundu. Yalçın Benlican, Tuncay Canbulat, Mustafa Dalçam, Mustafa Tunalı, Ahmet Dinç, Ali Bilecen, Gaffar Güllü, Bahar Koçak, Fevzi Okumuş, Levent Suer, Mine Suer, Ramazan Akça, Ali Tosun, Ekrem Kankılıç, Gülten Yücel, Gülizar Zerek, Sırrı Sarıışık, Sümru Yılmaz ve Zafer Dilşeker'den kurulu şair ve güfte yazarı ve yorumcuların olduğu kadro izleyenlere dolu dolu bir program sundu.

Yüzlerce şiiri bestelenen Yalçın Benlican'ın bestesi yine katılımcıların ud, ney, gitar ve ritm saz eşliğinde icra edildi. Yalçın Benlican'ın, Cem Adalı tarafından tango olarak bestelenen bir şarkısının yorumu sırasında dinletinin moderatörü Zafer Dilşeker'in eşiyle birlikte eserin icrası sırasında sunduğu tango dans gösterisi de salonda bulunan izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Şairlerin içinde bulunan Gaffar Güllü'nün programdan bir gece önce Hisar Kaplıcalarında konakladığı sırada yazdığı "Demirci" isimli şiir de seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Gaffar Güllü'nün kaleme aldığı Demirci Şiiri şöyle: "İsminle anılan ünlü halınla, Güzel yurdumuzda birsin Demirci, Konuksever, güler yüzlü halinle, Sevgi dostluk budur Demirci, Bülbülün zarıyla sel döker gibi, Çorak gönüllere gül diker gibi, Azimli vefakar dil şeker gibi, Sevene vefalı yarsın Demirci, İnsani vasfına biçilmez paha, Akıncı efen var ne diyem daha, Geldik gezdik gördük şükür Allah'a, Çok şükür iyi ki varsın Demirci, Şanın dört bir yanı sarsın Demirci, Bu dünya durdukça dursun Demirci."

İzmir’den Şiir İmbatı Demirci’de Esti

İzmir’den Şiir İmbatı Demirci’de Esti

İzmir’den Şiir İmbatı Demirci’de Esti

İzmir’den Şiir İmbatı Demirci’de Esti

İzmir’den Şiir İmbatı Demirci’de Esti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim