• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

İzmir’den Kula’ya Kardeşlik Eli

İzmir’den Kula’ya Kardeşlik Eli
İzmir Gaziemir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri "Kardeşine El Ver" Projesi kapsamında topladıkları kitapları...

İzmir Gaziemir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri "Kardeşine El Ver" Projesi kapsamında topladıkları kitapları Manisa'nın Kula ilçesindeki öğrencilere ulaştırarak kardeşlik eli uzattı.

İzmir Gaziemir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğrencilerinin 52'nci Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri çerçevesinde "Kardeşine El Ver" Projesi kapsamında topladıkları kitaplar Kula ilçesindeki iki okula teslim edildi.

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen emekli Edebiyat öğretmeni Zehra Öner ile projenin sorumlu öğretmenleri Şaziye Çıkrıkcı, Nilay Erik ve Gülin Çuğun beraberinde getirdikleri kitapları ilçeye en uzak mesafede bulunan Çarıkballı ilk ve orta okulu ile ilçe merkezimizdeki Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne teslim etti.

Getirdikleri kitapları ve diğer hediyeleri tek tek öğrencilere veren proje ekibi duygusal anlar yaşadı. Öğrencilerin mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu. 3 yıldır projeyi yürüttüklerini söyleyen Emekli Edebiyat Öğretmeni Zehra Öner, "Gaziemir İMKB Kız Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinden geliyoruz. Kütüphane kulübünün bir projesi bu. 3 seneden beri bu projeyi yürütüyoruz. "Kardeşine El Ver" Projesi kapsamında hareket ediyoruz. Daha önce farklı illere bu yardımları yaptık. Şimdiki okulumuz 4-5 ve 6'ncı ayağını oluşturuyor. Daha önce Diyarbakır'a, Ordu'ya ve kendi ilimiz İzmir'de bir okula oyuncak kampanyası başlatmıştık. Şimdi burada ana sınıfımıza ve diğer sınıflara yardımcı olacağına düşündüğümüz kitaplar ile geldik. İnşallah faydası olur damlaya damlaya da çoğalır diyoruz. Kendi bünyemizde kitap alışverişi yapıyoruz. Çocuklarımız vasıtasıyla kitapları topluyoruz. Çevremizden yada internette gördüğümüz istekler doğrultusunda ihtiyacı olan okullara kitap yardımında bulunuyoruz. Elimizden geldiği kadar yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Kitapların içlerinde çocuklarımızın notları var. Kitap veren her bir öğrencimiz içinden gelenleri kaleme alarak bir not hazırladı ve buradaki öğrencilerimize gönderdi." dedi

Çarıkballı İlkokulu Müdürü Cafer Demirci ise, "Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz okulumuz ve öğrencilerimiz adına. Bizleri çok memnun ettiler. Nezaketlerinden dolayı, okulumuza böyle bir yardımda bulunmalarından dolayı okulumuz adına çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Daha sonra Kula Hacı Ömer Özboyacı Teknik Mesleki Anadolu Lisesini ziyaret eden heyet burada da Lise öğrencileri ile bir araya gelerek getirdikleri kitapları okul kütüphanesine teslim etti. Programa Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan da katılarak İzmir'den gelen misafirlere haztıra olarak Kula Evi maketi takdim ettiler.

Bir açıklama yapan Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, "İzmir'den gelen öğretmenlerimizin öğrencileri ile birlikte topladıkları kitapları ilçemizdeki Hacı Ömer Özboyacı Mesleki Teknik ve Anadolu lisesine hediye olarak getirdiler. Kütüphanemiz bu şekilde zenginleşmiş oldu. Ben hepsine gösterdikleri çapadan, olağanüstü gayretten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Kitap teslim töreninde ayrıca Gaziemir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü Başkanı Arzu Deniz tarafından Kula'daki öğrencilere hitaben yazılan mektup okundu.

İzmir’den Kula’ya Kardeşlik Eli

İzmir’den Kula’ya Kardeşlik Eli

İzmir’den Kula’ya Kardeşlik Eli

İzmir’den Kula’ya Kardeşlik Eli

İzmir’den Kula’ya Kardeşlik Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim