• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

İzmir’deki yarışlara rekor davetiye

İzmir’deki yarışlara rekor davetiye
Hafta sonunda İzmir’de düzenlenecek Türkiye Pist Şampiyonası 3. ayak yarışları için rekor sayıda davetiye gönderildi.

Türkiye’de büyüklük bakımından İstanbul Park’ın ardından 2. sırada yer alan İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nin genç işletmecisi Muhammed Ali Ülkü, pistlerinin ülkede en çok organizasyonu yapan pist olduğunu söyledi.

İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde Türkiye Otomobil Pist Şampiyonaları, Motosiklet Şampiyonaları’nın tüm ayak yarışları, Türkiye Karting Şampiyonası, Volkicar yarışları ve mahalli drag yarışlarının tamamının yapıldığını anlatan Ülkü, “Bu konuda İzmir’e, Türkiye’ye ve hatta tüm dünyaya hitap ediyoruz. 60 adet yarış otomobilimiz var. Ümit Ülkü Academy olarak eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sonucunda bu spora daha fazla genç yetiştiriyoruz. Tüm gençleri caddelerde değil bu tarz yarış pistlerinde gazlamalarını öneriyoruz. O heyecanı, adrenalini yaşayabilmeleri için pistimiz her zaman onların hizmetinde. Kendi araçlarıyla veya bizim araçlarımızla pistte tur atabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“GO KARTLA 120 KM HIZ”

Türkiye’nin en büyük karting pistine de sahip olduklarını belirten Ülkü, “Bu pistte 9 ve 13 beygirlikler olmak üzere 30’a yakın yarış arabamız var. Genelde ülkemizde 6,5 beygirlikler temin edilir. Bizde 120 km hıza çıkabilen Go Kart aracımız var” diye konuştu.

1 MİLYON DAVETİYE

2014-2015 sezonunda 15 ve 20 yarış olmak üzere organizasyonlar düzenlediklerini ifade eden Muhammed Ali Ülkü, “Bu sene hedeflediğimiz organizasyon sayısı otuzbeş. Belki bunun üzerine bile çıkabiliriz” dedi.

Hafta sonunda İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde gerçekleşecek olan yarışlara tüm motorseverleri davet eden Ülkü, “Türkiye Pist Şampiyonası’nın 3. ayak yarışları bu hafta yapılacak. Cumartesi günü TOSFED Kupası yarışlarında Polo araçlar yarışacak. Pazar günü ise Porsche 911 GT3, Honda Type-R ve BMW serileri yarışacak. Yarışlara çok fazla talep var. 10 binin üzerinde katılım olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Bu hafta sonu gerçekleşecek yarış için Facebook üzerinden 1 milyon kişiye mesajlar gönderildiğini anlatan Ülkü, “1 milyon kişiye sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdik. Bu 1 milyon kişiden birçoğu burada olacaktır diye tahmin ediyorum” dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim