• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İzmir’deki Patlamada Evden Barut İçeren Parçalar Çıktı

İzmir’deki Patlamada Evden Barut İçeren Parçalar Çıktı
İzmir'in Buca ilçesindeki av malzemelerinin bulunduğu evde meydana gelen patlama sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

İzmir'in Buca ilçesindeki av malzemelerinin bulunduğu evde meydana gelen patlama sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Av malzemelerinin bulunduğu evdeki patlama, mahalleyi savaş alanına çevirdi. Patlamaya evde bulunan barut ile havalı tüfekler için üretilen ve havada patlayan içi barut dolu parçaların neden olduğu öğrenildi.

Olay, Ufuk Mahallesi 869 sokaktaki tek katlı evde bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Büyük gürültüyle patlayan ev tamamen yerle bir oldu. Gürültüyle kendilerini sokağa atan mahalle sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Mahalle sakinleri enkazdan yaralıları çıkarmak için olay yerine gelen ekiplere yardım etti. Patlamada, av malzemeleri satışı yaptığı belirlenen Ekrem Cire (39) öldü, annesi Müşerref Cire (64) ve ağabeyi Fikret Cire (40) yaralandı. Savaş alanına dönen mahallede patlama nedeniyle çevredeki evlerin camları kırıldı, bazı araçlarda hasar gördü. Yaralılardan Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Müşerref Cire ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan oğlu Fikret Cire'nin durumlarının ağır olduğu belirtildi.

BOMBA İMHA UZMANLARI DA GELDİ

Patlamaya neyin neden olduğunu belirlemek için polis ve itfaiye ekipleri evde çalışma başlattı. Terörle Mücadele Şubesi'nden bomba imha uzmanları da çağrıldı. Enkazda, bomba dedektörü köpek de kullanılarak arama yapıldı. Enkazda yapılan incelemede, kutular içinde barut ile havalı tüfekler için üretilen ve havada patlayan, içi barut dolu hedefler bulundu. Olay yerine gelen ailenin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

MAHALLEDEKİ EVLER SALLANDI, DEPREM SANDILAR

Büyük bir gürültüyle sokağa fırladıklarını anlatan mahalle sakinleri, "Ses en az 5 kilometreden öteden duyuldu. Sese geldik, baya bir gürültülüydü. Arka tarafta oturuyoruz evler sallandı. Deprem oldu sandık. Evlerin tavanları çöktü. Yardıma geldik. Yaralıları çıkardık. Hastaneye gönderdik. Evde 3 kişi varmış" diye konuştu.

Elektrik tellerine fırlayan çatı malzemeleri ekipler tarafından indirildi. Evdeki patlamaya neden olduğu sanılan hedeflerin parçaları ise tüm mahalleye savruldu. Bu hedeflerin ise evin enkazında çok sayıda olduğu görüldü. Patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

İzmir’deki Patlamada Evden Barut İçeren Parçalar Çıktı

İzmir’deki Patlamada Evden Barut İçeren Parçalar Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim