• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

İzmir'deki 'askeri casusluk' davasında son savunmalar alınıyor

İzmir'deki 'askeri casusluk' davasında son savunmalar alınıyor
İzmir'de aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanığın tutuksuz yargılandığı "askeri casusluk' davasında, karar öncesi sanıkların son savunmalarının alınmasına devam edildi.

İzmir'de aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 357 tutuksuz sanık hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada, karar öncesi son savunmalarını veren sanıklar, davanın gerçekle bağı bulunmadığını, kumpas hedefiyle oluşturulduğunu söyleyerek oluşumunda yer alanlar hakkında mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını talep etti.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, avukatları ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Sanıklardan emekli Albay Coşkun Başbuğ, "İddianamede 'Pandora' olarak sunulan ve akılla alay eden bu kutunun içinden pislikler çıkacağı, bu kutunun kumpas olduğu başından belliydi. Buradaki şüpheli ya da sanıklar pırıl pırıl, devletin yetiştirdiği subay ve astsubaylardır. Mahkemenin vereceği kararla, bu kişilerin 'itibarını iade edeceğine' güvenim tamdır" dedi.

Sanık emekli Deniz Kurmay Albay Bülent Kul da "Bu iddianame kapsamında yaratılan tablo sadece bizlere değil, TSK'nın itibarına yönelik yaratılmıştır. Bu tablo vatana ihanet suçu teşkil edecek bir suçtur. Söz konusu vatan ise bizlere yapılanlar teferruattır. Bizlere yapılan bu kötülükte pay sahibi olanların hala o üniforma içinde olmalarını sindiremiyorum"

Deniz Kuvvetlerinde planlamada görev yaptığını belirten sanık Ömer Efe, görevi gereği "çok gizli" planlar hazırladığını ve "gizli belge bulundurma" suçlamasıyla yargılandığını belirtti. Efe, "Ya burada yargılanmamam ya da bu görevi yapmamam gerekir. Hala ülkeme aşığım, ancak maalesef devletimin kurumlarına güvenim sarsıldı. Mücadele aslında yeni başlıyor, hem sizler hem bizler için. Yargı, TSK, TÜBİTAK'ta bu kumpas için kimler iş birlikçiliği yapmışsa, onlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sanıklardan İrfan Bulut ise dava nedeniyle kurmay albay rütbesindeyken ordudan ihraç edildiğini ve şimdi yeniden göreve iade edildiğine dikkati çekti. Bulut, "Şu an Güneydoğu'da çarpışmamız gerekirken, bu sahte dava yüzünden buradayız. Tam anlamıyla kumpas olan bu sahte davadan beraatimi talep ediyorum" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, sanık ve avukatlarının son savunmalarının alımına öğleden sonra devam etmek üzere duruşmaya ara verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim