• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

İzmir'de sağlığa büyük darbe: Şifa'dan sonra Başkent'i de kapattılar

İzmir'de sağlığa büyük darbe: Şifa'dan sonra Başkent'i de kapattılar
İzmir Valiliği, yüzlerce hastane çalışanını işsiz, sağlık hizmeti alan binlerce hastayı da ortada bırakacak bir kararın daha altına imza attı.

İzmir Valiliği, yüzlerce hastane çalışanını işsiz, sağlık hizmeti alan binlerce hastayı da ortada bırakacak bir kararın daha altına imza attı. Şifa Üniversitesi'ne ait polikliniklerin ardından Başkent Üniversitesi'ne ait İzmir'deki Zübeyde Hanım Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin de bulunduğu sağlık hizmeti veren birimler de kapatıldı.

11 Aralık 2015 tarihinde İzmir Valiliği'nin oluruyla Başkent Üniversitesi'ne ait İzmir'de sağlık hizmeti veren ek binaları için, YÖK'ün genelgesini gerekçe göstererek eğitime yönelik olmaması ve sadece sağlık hizmeti verilmesi gerekçesiyle kapatma kararı verilmişti. Aralık ayında kapatma kararının uygulanmasının ardından yüzlerce çalışan ile hastalar mağdur olmuştu. Valilik tarafından kapatılan hastanelerle ilgili İzmir 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş, hastanelerin açılmasına hukuki bir engel kalmamıştı. Sürecin devamında mahkemede, yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Şifa Üniversitesi'ne ait polikliniklerin ardından Başkent Hastanesi'ne ait İzmir'deki hastane ve merkezler de kapatıldı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım Hastanesi'nin kapatılmasının savaş koşullarında bile yaşanmayacak bir vahşet olduğunu belirtti. Balbay, "Hükümetin gözü, halkın sağlığını hiçe sayacak kadar körleşmiştir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir." dedi.

Kapatılan hastanelerin bölgesel ölçekte önemli bir işlevi olduğunu vurgulayan Balbay, şöyle dedi: "Bu hastane günde bin kişiye hizmet veriyor. 278 çalışanı ile birlikte devlete yılda 30 milyon lira vergi ödüyor. Eğitim işlevini de eksiksiz yerine getiriyor. Uluslararası ölçümlerde 100 üzerinden 97 not aldı. 1994 yılında YÖK'ün izniyle kuruldu. Böylesine başarılı bir hastane için 4 Kasım 2015'te yine YÖK tarafından her türlü yoruma açık, "araştırma hastaneleri il dışında faaliyet gösteremez" şeklinde bir karar alındı. O günden bu yana İzmir Valiliği, "hükümet kararını uyguluyoruz" diye iki kez mühürledi. Ortada vahşi bir sağlık cinayeti var."

HİTLER BİLE SAĞLIK KURUMLARINA DOKUNMADI

Hitler'in bile 2. Dünya Savaşı sürecinde sağlık kurumlarına dokunmadığını belirten Balbay, "Bugün Türkiye'de en salgın hastalık hükümet zulmüdür. Bir sağlık kurumuna bu yapılıyorsa, ötesini söylemeye bile gerek yok." diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da kapatma kararına tweetter'dan, "Karşıyakamızda sağlık hizmetini aksatacak kararı kınıyor, Zübeyde Hanım Hastanesi'nin kapanmasına karşı çıkıyoruz." açıklamasıyla tepki gösterdi.

Şubat ayının başında aynı gerekçeyle Şifa Üniversitesi'ne ait poliklinikler kapatılmıştı. Şifa Üniversitesi'nin sadece Bornova Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden sağlık hizmeti veriliyor.Cihan

İzmir'de sağlığa büyük darbe: Şifa'dan sonra Başkent'i de kapattılar

İzmir'de sağlığa büyük darbe: Şifa'dan sonra Başkent'i de kapattılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim