• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

İzmir’de Kış Kupası ve V2 Challenge heyecanı

İzmir’de Kış Kupası ve V2 Challenge heyecanı
İzmir Ülkü Park Yarış Pisti'nde aynı gün düzenlenen Kış Kupası ve V2 Challenge yarışları izleyenlere heyecan dolu bir gün yaşattı.

İzmir Ülkü Park Yarış Pisti'nde aynı gün düzenlenen Kış Kupası ve V2 Challenge yarışları izleyenlere heyecan dolu bir gün yaşattı.

Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Kış Kupası'nın 3. ayak yarışı İzmir Ülkü Park Yarış Pistinde gerçekleştirildi. Pilotlar, brifing aldıktan sonra antrenman ve sıralama turları ile piste çıktı. Usta pilotlar polo, siena ve honda araçları ile ayrı kategorilerde yarışarak birbirlerine meydan okudu.

Kış Kupası 3. ayak ilk yarışında heyecan kazalarla başladı. Hüseyin Yıldırım ile Emir Ay pistin ilk virajında kaza yaptı. Emir Ay'ın kullandığı aracın arka sağ tekerleği koparak yarış dışı kaldı. Kupanın tek bayan pilotu olan Nil Yemyeşil ise yoldan çıkarak büyük bir kaza atlatarak yarışı tamamlayamadı. Kupanın iddialı isimlerinden olan Çağlayan Çelik de karıştığı kaza sonucu ilk yarışta yaşadığı teknik problem yaşadı ve yarışı tamamlayamadı.

Havanın soğuk olduğu için lastiklerin de zor ısındığını ifade eden Çağlayan Çelik, "4. ve 5. ayak yarışları da aynı pistte olacak. Genel klasman sıralamamda bir sıkıntı yok. Bu sezon V1'de yarışacağım. Geçen sene de katılmıştım. Bir de Megane Cup var. Bu sezonluk yarış takvimim bu kadar. Bu yarışlara hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Genel olarak pilotların yaşadığı temaslar yarışa heyecan ve adrenalin kattı. Buna göre birinci yarış sonucunda Süper kategorisinde Cem Yudulmaz birinci, Hüseyin Yıldırım ikinci, Dizel kategorisinde İhsan Pekayla birinci, Efe Albağlar ikinci, Hüseyin Çetmen üçüncü, Grup 1600 N kategorisinde ise Yakup Topgül birinci, Ersin Yücesan ikinci ve Kaan Yüksel üçüncü oldu.

İkinci yarış heyecanında İhsan Pekayla, Hüseyin Çetmen ile çarpışınca araç arızasından dolayı iki tur yarışamadı. Pekayla, arıza giderildikten sonra yarışa geri dönebildi. İstikrarlı olarak Süper kategorisinde birinciliğini koruyan Cem Yudulmaz, ikinci yarışta da birinciliğini korudu. Dizel kategorisinde Ispartalı Mehmet Ali Köroğlu birinci, ilk yarıştaki yerini koruyan Efe Albağlar ikinci, Çağlayan Çelik ise Üçüncü oldu. Grup 1600 N kategorisinde Yakup Topgül birinciliğini yinelerken Kaan Yüksel ikinci oldu.

Her iki yarışta da Süper kategorisini lider tamamlayan Cem Yudulmaz, "Lastiklerin kolay ısınmamasından dolayı kazaların fazla yaşandığına dikkat çekerek, "Dikkatli bir yarış çıkarmaya çalışıyoruz. Amacımız antrenman yapabilmek. 2017'nin yarış takvimi açıklandı. Bu sezon farklı hedeflerimiz olacağa benziyor. Özellikle tırmanma etabını kovayacağım. Mutlaka bir hedef olması lazım. Hedef olunca destek de iyi oluyor" şeklinde konuştu.

V2'de sezon açıldı

V2 Challenge 2017 Sezonu, kıyasıya rekabet ile İzmir Ülkü Park Yarış Pistinde başladı. 2011 yılından bu yana her sezon düzenlenen, heyecanı ve rekabeti yüksek, seyircisi bol olan V2 Challenge, bu sezon ilk yarışını tamamladı. Motor sporlarına yeni başlayan pilotların kıyasıya mücadele ettiği yarışta, tahminlerin de üzerinde bir heyecan yaşandı.

16 pilotun tamamına yakınının motor sporları kariyerine başladığı yarış, büyük bir heyecan ve kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Mücadele sonucunda sezona iyi bir başlangıcı yapan Sami Bölükbaşı birinci, Ersin Yücesan ikinci ve Murat Osman Özdemir üçüncü oldu.

Format gereği ilk yarışta puan alan ilk 8 pilotun tersten start aldığı ikinci yarışta tam bir heyecan fırtınası yaşandı. İlk yarıştan sonra ikinci sıradan start alan Emir Özkan liderliği ele geçirdi. İlk haftanın son ayağında ilk yarışın üçüncüsü Murat Osman Özdemir ikinci, İhsan Pekayla ise üçüncü oldu.

Türkiye'nin genç pilotlara yönelik en popüler motor sporları organizasyonu olan Volkicar V2 Challenge 12 Şubat'ta ikinci etap yarışları ile devam edecek.

İzmir’de Kış Kupası ve V2 Challenge heyecanı

İzmir’de Kış Kupası ve V2 Challenge heyecanı

İzmir’de Kış Kupası ve V2 Challenge heyecanı

İzmir’de Kış Kupası ve V2 Challenge heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim