• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

İzmir’de Günlük Kiralanan Evlere Yakın Takip

İzmir’de Günlük Kiralanan Evlere Yakın Takip
AK Ocaklar İzmir İl Başkanlığı ile İzmir Otelciler Pansiyoncular ve İşçileri Odası, bombalı saldırıların ardından gündeme gelen günübirlik ve...

AK Ocaklar İzmir İl Başkanlığı ile İzmir Otelciler Pansiyoncular ve İşçileri Odası, bombalı saldırıların ardından gündeme gelen günübirlik ve saatlik kiralanan evlerde önlem alınması, denetlenmesi ve yasal sorumluluklarını yerine getirmeyen evlerin kapatılmasıyla ilgili savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

AK Ocaklar İzmir İl Başkanlığı ile İzmir Otelciler Pansiyoncular ve İşçileri Odası, günübirlik ve saatlik kiralanan evleri yakın takibe aldı. Konuyla ilgili ortak bir açıklama yayımlayan iki kuruluş, bombalı saldırıların ardından gündeme gelen evlerle ilgili denetimlerin artması gerektiğine dikkat çekti. Denetimlerin sıklaştırılması, yasal sorumlulukların yerine getirilmesi noktasında yetkililere çağrı yapılan açıklamada, cumhuriyet savcılığına, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne ve İzmir Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne de şikayet dilekçesi verildiği bildirildi. Açıklamada, "İzmir ilimiz sınırları içinde son dönemlerde gerek vatandaşlar olarak gerekse görevini yürüttüğümüz sivil toplum örgütleri olarak görmek ve duymak istemediğimiz olaylara şahit olmaktayız. Şehrimizde günübirlik ve saatlik adı altında kiralama yapılan konutların her türlü suiistimale açık olduğu, ahlaki olmayan işler için kullanıldığı, gençlerin uyuşturucu kullanımı amacıyla kiraladığı sıklıkla aldığımız ihbarlar arasında yer almaktadır. Yakın zamanda Ankara Kızılay da patlayan ve onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve bir o kadarının da yaralandığı menfur olayın sorumlularının da bu tarz günübirlik evlerde kaldığı, 5 Nisan tarihinde İzmir'in Buca ilçesinde yakalanan terör örgütü üyelerinde aynı şekilde bomba ve patlayıcı yapımı için kiraladığını düşünürsek olayın vahameti daha iyi anlaşılacaktır. Bu vesileyle her türlü denetimden uzak, kayıt, vergi ve ruhsatı bulunmayan bu tarz kaçak yerlerin kapatılması ivedilik arz etmektedir. Şikayet dilekçelerimizi vererek, ilimizdeki günübirlik, saatlik kiralanan evlerle ilgili denetlenmesini, önlem alınmasını yasal sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin ivedilikle kapatılmasını talep ettik" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim