• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

İzmir’de “Gastronomi ve Travel Turkey” rüzgarı

İzmir’de “Gastronomi ve Travel Turkey” rüzgarı
Aynı anda iki önemli fuara ev sahipliği yapan İzmir, turizmle dolu çok renkli bir 4 gün geçirdi.

Aynı anda iki önemli fuara ev sahipliği yapan İzmir, turizmle dolu çok renkli bir 4 gün geçirdi. Dünyanın farklı coğrafyalarından 36 ülke ile Türkiye'nin 54 kentinden gelen katılımcılar, Travel Turkey ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde lezzet ve eğlenceyi buluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Türk fuarcılığına kazandırdığı Fuar İzmir, yine çok hareketli günlere sahne oldu. Aynı gün kapılarını açan 11. Travel Turkey ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi nedeniyle kentte hareketli günler yaşanırken, Türkiye'nin ve dünyanın önemli sektör temsilcileri de İzmir'e akın etti. 36 ülke ve 54 kentten bin 284 profesyonel katılımcıyı ağırlayan fuar, farklı kültürleri aynı çatı altında birleştirirken renkli görüntüler yaşanmasına da sebep oluyor. Birçok yörenin turistik değerleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yerel ürünlerinin sergilendiği Travel Turkey İzmir, profesyonel ziyaretçiler kadar, seyahat etmeyi sevenler için de kısa sürede keyifli bir dünya turu yapma imkanı sundu. İzmir Aşçılar Derneği'nin organizasyonuyla usta aşçıların ve eşsiz lezzetlerin yarıştığı Fuar İzmir'de güzel dostluk örnekleri de sergilendi. Türkler ile Yunanlıların halayı izleyenlerden büyük alkış aldı. Bir başka köşede Ege'nin "Efe'leri etkileyici bir performansla yerli-yabancı ziyaretçilerin karşısına çıkarken, Tayland standına gelenler ünlü "Thai Masajı'nın keyfine vardı; Uzakdoğu danslarıyla bu egzotik ülkenin renkli dünyasının kapılarını araladı. Travel Turkey için Fuar İzmir'de buluşanlar arasında Klasik otomobil ve motor tutkunları da vardı.

Belediye standına yoğun ilgi

Travel Turkey Fuarı kapsamında kurulan "İzmir Büyükşehir Belediyesi Standı'da ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşattı. Bostanlı, Yeni Foça ve Eski Foça sahili, Sığacık, Teos Antik Kenti, İnciraltı Kent Ormanı, Saat Kulesi ve Konak İskelesini kapsayan bisiklet yollarında gezmek isteyen Fuar ziyaretçileri, 360 kamera yardımıyla yapılan çekimler ve özel montaj teknikleri ile hazırlanan sanal tur sayesinde bu harika yerleri bir çırpıda dolaştı. İzmir'in üç boyutlu canlandırmalarla oluşturulan gözde mekanlarında poz veren ziyaretçilere, sanki o an oradaymış gibi çekilmiş fotoğraflarının karta basılmış hali de hediye edildi. Deneyim Atölyesi sayesinde de ziyaretçiler, el becerilerini sanata dönüştürdü.

İzmir’de “Gastronomi ve Travel Turkey” rüzgarı

İzmir’de “Gastronomi ve Travel Turkey” rüzgarı

İzmir’de “Gastronomi ve Travel Turkey” rüzgarı

İzmir’de “Gastronomi ve Travel Turkey” rüzgarı

İzmir’de “Gastronomi ve Travel Turkey” rüzgarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim