• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

İzmir'de Çalıların Arasına Gizlenen Can Yelekleri İmha Edildi

İzmir'de Çalıların Arasına Gizlenen Can Yelekleri İmha Edildi
İzmir'in Dikili ilçesinde Yunan adalarına kaçış hazırlığı için çalıların arasına saklanan can yelekleri ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

İzmir'de kaçış hazırlığı için çalıların arasına sıkıştırılan can yelekleri imha edildi.

KAÇIŞ HAZIRLIĞI ORTAYA ÇIKTI

İzmir'in Dikili İlçesi sahilleri son günlerde Midilli'ye geçmek isteyen mültecilerin yola çıktığı adreslerden biri oldu. Çok sayıda facianın da yaşandığı ilçe sahillerinde güvenlik güçleri kadar Dikili Belediyesi ekipleri ile çalışma yapıyor. Dün yapılan temizlik çalışmasında ortaya çıkan görüntü kaçış hazırlığının geldiği noktayı ortaya çıkardı.

ÇALILIK ALANDA İNCELEME YAPILDI

Hürriyet'te yer alan habere göre; Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin ilk durağı olan Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasadışı yollardan kaçmaya çalışırken kullandığı noktalar arasında yer alan Bademli Mahallesi, Hayıtlı Koyu ile Ilıca Boğazı arasındaki bölgenin sahile yakın çalılık alanında Dikili Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen detaylı kontrollerde şok eden detaylar ortaya çıktı.

600 CAN YELEĞİ BULUNDU

Güvenlik güçleriyle işbirliği içerisinde belediye ekiplerince makilik ve çalılık alanda yapılan kontrollerde, çalılılıkların iç bölgelerinde kamufle edilerek naylondan yapılmış çok sayıda sığınma alanları ile yine çalılıkların alt kısımlarına siyah naylon poşetler içerinde saklanmış yaklaşık 600 adet can yeleği ile mont ve kişisel eşya bulundu.

Güvenlik güçleri ile diğer ilgili yetkililere verilen bilginin ardından, tekrar mültecilerin eline geçip satılmaması ve hijyen açısından bir sorun oluşturmaması için imhasına karar verilen malzemeler toplanıldığı yerde yakıldı.

Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan 14 personel tarafından Bademli Mahallesi Hayıtlı Koyu ile Ilıca Boğazı arasındaki çalılık alanda gerçekleştirilen kontroller, havanın kararmasına kadar sürdürüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim