• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

İzmir’de Bitlis Tanıtım Günleri

İzmir’de Bitlis Tanıtım Günleri
İzmir'de düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis'ten göç ederek...

İzmir'de düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis'ten göç ederek farklı şehirlerde yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin olduğunu belirtirken, Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, "Terörle rahatsız edilen şehirlere kıyasla biraz daha iyi durumdayız ama Bitlis'te biraz huzurumuz yok" dedi.

Bitlis Valiliği tarafından İzmir Karşıyaka'da Bitlis Tanıtım Günleri etkinliği düzenlendi. Dört gün boyunca sürecek olan etkinlik kapsamında pazaryeri alanına stantlar kurularak Bitlis'e özgü ürünler satıldı. Bitlis Tanıtım Günleri'nin açılış törenine, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Bitlis ilçe kaymakamları, Bitlis ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Bitlis'ten göç ederek farklı şehirlerde yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin olduğunu hatırlatan Demiröz, Bitlis'in tekrar ayağa kalkıp Türkiye'ye ve dünyaya tarihini, kültürünü, yemeklerini ve sporunu tanıtmak istediğini belirtti. Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise terör nedeniyle Bitlis'te huzurun olmadığını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN BELLİ BÖLGELERİNİ TANITABİLİYORUZ""

Bitlis'in 5 bin yıllık bir tarihi olduğun kaydeden AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, yaklaşık 1 milyon 200 bin Bitlislinin özellikle İzmir, Manisa ve Bursa'ya göç ettiğini ifade etti. Bitlis'in tekrar ayağa kalkarak Türkiye'ye ve dünyaya tarihini, kültürünü, yemeklerini ve sporunu tanıtmak istediğini dile getiren Demiröz, "Turizm, Türkiye için vazgeçilmez bir unsur. Türkiye'nin belli bölgelerini; Akdeniz'i, İstanbul'u, Ege'yi tanıtabiliyoruz. Bitlis'teki Nemrut krater gölü, dünyanın ikinci büyük krater gölü. O kadar güzel ki görmeden anlatmak mümkün değil. İnşallah el birliği ile düzenleyeceğimiz tanıtım günleri ile bu güzel şehri tanıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

"BİTLİS'TE BİRAZ HUZURUMUZ YOK"

Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise şunları söyledi: "Bitlis'te her şey var. Niyet de var. Terörle rahatsız edilen şehirlere kıyasla biraz daha iyi durumdayız ama Bitlis'te biraz huzurumuz yok. Allah'ın izniyle biz elimizden geleni yapıyoruz. Bitlislilerle birlikte bu huzuru tesis edeceğiz. Huzur olmadan ağız tadı da olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Yatırımcılar gelmiyor. İnsanlar yarına bir şey üretmeyi de istemiyor. Allah'ın izni ile bunu da aşarak Bitlis'i turizm merkezi yapmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

VALİ, BÜRYAN TARTIŞMASINA AÇIKLIK GETİRDİ

Vali Çınar, Siirt ile Bitlis arasında yaşanan büryan tartışmasına da açıklık getirdi. Çınar, şöyle konuştu: "Siirt ile büryan tartışması var, "sizindi', "bizimdi" diye. Siirt'in büryanı kuzu etinden yapılıyormuş ve haşlandıktan sonra kuyusuna daldırılıp pişiriliyormuş. Bitlis'in büryanı ise keçi etinden yapılıyor. Haşlanmadan, suyunu akıtmadan doğal haliyle kuyuya daldırılıyor. Birbirine benzemeyen iki ayrı ürün, her ikisini de seviyoruz ve "kavga etmeye gerek yok" diyorum."

"BİTLİS'İN ÇOK AYRI BİR YERİ VAR"

Yıllar önce Bitlis Ahlat'ta kaymakamlık yaptığını hatırlatan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise şu ifadeleri kullandı: "Orada görev yapmış olmanın bahtiyarlığını her zaman taşıdım. Bitlis'in bu kadim değerlerinden bahsediyorsak, bunu oluşturan kadim insanlarını da hürmetle selamlıyorum. Bitlisli kardeşlerimiz, vatanımızın bir ve bütün olması için varlığı ile birlikte bu güzelliği yaşamak ve yaşatmak istiyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nden söz ediyorsak Bitlis'in çok ayrı bir yeri var. Anadolu'yu bize yurt yapan o güzelliklerin başladığı Bitlis ve ilçeleri var. Geçmiş zamanda insanlarımız değişik vesilelerle ülkemizin değişik yörelerine göçmüş."

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi düzenlenirken, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol mensuplarına plaket takdimi yapıldı. Protokol mensupları stantları gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bitlis Tanıtım Günleri etkinliği, İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazaryeri'nde dört gün boyunca açık olacak.

İzmir’de Bitlis Tanıtım Günleri

İzmir’de Bitlis Tanıtım Günleri

İzmir’de Bitlis Tanıtım Günleri

İzmir’de Bitlis Tanıtım Günleri

İzmir’de Bitlis Tanıtım Günleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim