• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

İzmir’de Başkanlık Sistemi Platformu Kuruldu

İzmir’de Başkanlık Sistemi Platformu Kuruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemini düğmeye basmasının yankıları sürerken, başkanlık sisteminin etkin bir şekilde anlatılabilmesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemini düğmeye basmasının yankıları sürerken, başkanlık sisteminin etkin bir şekilde anlatılabilmesi amacıyla İzmir'de "Başkanlık Sistemi Platformu" kuruldu.

Türkiye'nin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan ve muhalefet partilerinin eleştirilerine neden olan başkanlık sistemi, İzmir'de sivil toplum alanındaki çalışmalarıyla tanınan Metin Yardımcı'yı harekete geçirdi. Aralarında akademisyen, avukat, iş adamları, üniversite öğrencilerinin de yer aldığı Başkanlık Sistemi Platformunu kuran Yardımcı, başta Ege Bölgesi illeri olmak üzere Türkiye'nin farklı kentlerinde sistemin kamuoyuna etkin olarak anlatılabilmesi amacıyla faaliyet yürüteceklerini söyledi.

"VATANDAŞA DOĞRU BİLGİLERİ VERECEĞİZ"

Parlamenter sistemin artık Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak hale geldiğini savunan Metin Yardımcı, şöyle konuştu:

"Dünyada hiçbir siyasal sistem gökten zembille inmedi. İnsanlar oluşturdu bu sistemleri ve daha sonra uygulandı. Uygulama aşamasında da zaman zaman bazı problemlerle karşılaşıldı. Bazı zamanlarda bu sistemin tıkandığı, yürümediği krizlere sebep olduğu görüldü. Türkiye'de de malumunuz rahmetli Turgut Özal döneminden bu yana başkanlık sistemi zaman zaman tartışılıyor. Bir kesim başkanlık sitemine külliyen karşı bir kesim başkanlık sistemini istiyor ama içinin çok dolmadığını düşünüyor. Biz bu amaçla toplumu bilgilendirmek, vatandaşa doğru bilgileri vermek, toplumun farklı kesimlerinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla Başkanlık Sistemi Platformunu kurduk ve hayata geçirdik. Şu anda çalışmalarımıza başladık."

Ege Bölgesi illeri başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde başkanlık sistemini anlatmak için faaliyet yürüteceklerini ifade eden Yardımcı, market ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık yerlerde, toplumsal tüm katmanlarda paneller, basılı materyaller, stant hizmetleri, radyo-televizyon programları, telefon hatları ile sistemi anlatmaya çalışacaklarını söyledi.

"TELEFON AÇIP BİLGİ ALABİLECEKLER"

Önümüzdeki dönemde siyasal partilerin başkanlık sistemi ile ilgili kampanyalarını başladıkları zaman faaliyetlerini artıracaklarını ifade eden Yardımcı, şöyle konuştu:

"Biz de telefon, kısa mesaj, internet duyuruları, gazetelerdeki görsel ilanları kullanarak halkımıza başkanlık sistemini anlatmak istiyoruz. İnsanların bir telefon uzağında olacağız. Karşıdaki şahıs telefonu açtığında isteği dahilinde bilgi alabilecek. Ayrıca insanlar başkanlık sistemiyle ilgili doğru bilgi almak istediklerinde bize telefon numaralarımızdan ulaşıp, uzmanlarımızla, akademisyenlerimizle görüşüp bilgi edinebilecek. Biz bunların duyurusunu önümüzdeki günlerde yapacağız."

AKADEMİSYENLER, AVUKATLAR VE İŞ ADAMLARI DA YER ALIYOR

Platform içerisinde farklı sektörden birçok kişinin ve özellikle Türkiye'nin akademisyenlerinin de yer aldığını vurgulayan Metin Yardımcı, "Platformumuzda bu toprağın akademisyenleri var. Bu millete hizmet eden akademisyenler var. Gazeteciler, medya sektörünün farklı alanlarında hizmet verenler, kadın girişimciler, engelliler, avukatlar ve iş adamlarımız var. Herkese farklı işbölümleri yaptık. Önümüzdeki günlerde bu anlamda da yol haritamızı kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin farklı kentlerinden ciddi katılım olduğunu belirten Yardımcı, platforma gönüllü olarak destek sunmak isteyen kurum, kuruluş ve kişilerin desteğini beklediklerini dile getirdi.

"MADEM MUHALEFET KENDİNE ÇOK GÜVENİYOR…"

Muhalefet partilerine de seslenen Metin Yardımcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Netice itibariyle başkanlık sistemi Türkiye'de uygulamaya geçer, Anayasa da değişirse adayları olacak. Bu adaylar halkın önüne gidecek, bir seçim olacak ve seçimi kim kazanırsa başkan o olacak. Herkes diyor ki özellikle muhalefetin bir bölümünde "Sayın Cumhurbaşkanımız başkan olmasın, bu yüzden karşıyız." Ama şu anda Cumhurbaşkanımızın başkanlık sistemi uygulamaya geçtikten sonra başkan seçileceğinin bir garantisi yok ki. Madem ki buna karşı çıkan muhalefet partileri kendilerine çok güveniyor onların da başkanlık sisteminde iktidar olabilme şansı olur."

İzmir’de Başkanlık Sistemi Platformu Kuruldu

İzmir’de Başkanlık Sistemi Platformu Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim