• BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

İzmir'de asayiş operasyonları: 7 tutuklama

İzmir'de asayiş operasyonları: 7 tutuklama
İzmir'de düzenlenen asayiş operasyonlarında gözaltına alınan sekiz kişiden yedisi tutuklandı.

İzmir'de düzenlenen asayiş operasyonlarında gözaltına alınan sekiz kişiden yedisi tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Karşıyaka, Konak, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerinde birçok evden hırsızlık yaptığı iddia edilen zanlılarla vatandaşların korkulu rüyası haline Şirinyer gaspçısını yakaladı.

Karabağlar ilçesi Mehmetçik Bulvarı'nda faaliyet gösteren M.Y. (47) isimli şahsa ait işyerinden hırsızlıkla ilgili operasyonda, K.B. (21) ve suça sürüklenen çocuk Y.A. (17) yakalandı. İşyerinden çalınan motosiklet ve bir adet bilgisayar da bulundu. İki zanlı hakkında yapılan incelemede, daha önce A.E. (46) isimli şahsa ait okul kantininden, ayrıca T.K. (48) isimli şahsa ait işyerinden hırsızlık vakalarına karıştıkları tespit edildi. K.B. ve Y.A., mahkeme tarafından tutuklandı.

16 EVDEN HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKE

7 ile 20 Ocak 2016 arasında Karşıyaka, Konak, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerinde, gündüz vakti kapı kilit göbekleri kırılarak yapılan hırsızlıklara yönelik, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Çalışmalar sonucunda, 16 evden hırsızlık vakası zanlılarının J.B. (20) ve M.Ç. (22) olduğu tespit edildi. Düzenlenen operasyonla iki zanlı, suz konusu hırsızlıklarda kullanılan kiralık arabada yakalandı. İkamet ve arabalarında yapılan aramalarda, çalınan malzemeler ve suç aletleri ele geçirildi. Hırsızlıkları birlikte yaptıkları tespit edilen F.B. (18) ve B.Y. (23) isimli şahısları yakalama çalışmalarına devam ediyor. Zanlılar J.B. ve M.Ç., mahkeme tarafından tutuklandı.

DÖRT GASP ZANLISI YAKALANDI

Buca ilçesi Şirinyer semtinde E.M. (16) isimli şahsın bıçakla yaralanması ve cep telefonunun gasp edilmesi, M.A. (18) isimli şahsın bıçakla korkutularak cep telefonunun gasp edilmesi, B.S. (16) isimli şahsın darp edilmesi ve cep telefonunun çalınması, Bornova ilçesi Çamdibi semtinde A.K. (16) isimli şahsın güvenini kötüye kullanmak suretiyle cep telefonunun çalınması, Konak ilçesi Alsancak semtinde E.Ö. (38) isimli şahsın güvenini kötüye kullanmak suretiyle cep telefonunun çalınması vakalarıyla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, zanlıların suça sürüklenen çocuklar C.G. (17), M.A. (17) ve O.K. (17) olduğu tespit edildi. Üç zanlı, gasp ettikleri telefonları satmak istedikleri sırada düzenlenen operasyonla yakalandı. O.K. savcılıktan serbest bırakıldı, C.G. ve M.A. ise mahkeme tarafından tutuklandı.

CAMLA GASP

Bornova ilçesinde bir şahsın, cam parçasıyla tehdit edilerek 20 lira parasının çalındığı bilgisi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Gasp zanlısı M.K. (18) yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, silahla yağma suçundan mahkeme tarafından tutuklandı.

Söz konusu operasyonlarda gözaltına alınan sekiz kişiden yedisi tutuklanırken iki zanlı halen aranıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim