• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İzmir’de 23 Nisan’a coşkulu kutlama

İzmir’de 23 Nisan’a coşkulu kutlama
Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'nci yıl dönümü, İzmir'de de törenlerle kutlandı.

Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'nci yıl dönümü, İzmir'de de törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra öğrenciler gösterilerini sundu. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, Türk milletinin İstiklal Harbi esnasında bir büyük seferberlik gerçekleştirdiğini, birlik ve beraberlik içinde mücadele vererek zafere ulaştığını belirterek, "Tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı bugün de tüm dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan 1920'de "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla kurulan meclisimiz, necip milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının, milli iradenin neticesidir. Bugünümüzün neşesi ve yarınımızın umudu, en güzel hayallerimizin mimarı çocuklarımız, varlığımızın teminatıdır. Dünyaya çocukların gözünden bakabilseydik eğer ne savaşlar, ne yokluk, ne acılar kalırdı. Her çocuk özeldir, her çocuk geleceğe ekilen bir fidandır. Sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle ve şefkatle sulayacağımız fidanların kökleri toprağa daha sıkı sarılacaktır. Milli, manevi değerlerimizle al bayrağın gölgesinde büyüyen çocuklarımız, yarının güçlü Türkiye'sinin mimarları olacaktır" ifadelerini kullandı.

Çocuklara da seslenen Yahşi, "Ülkemizin yarınlarına yön ve istikamet verecek sizlersiniz. Bizim en kıymetli hazinemiz sizsiniz. Milletimizin kuvvet kaynağı, sınırsız hayalleri sizsiniz. Sizler bedensel ve zihinsel anlamda gelişip büyürken ruhen huzurlu, fikren güçlü, mutlu nesiller olmanız en büyük temennimizdir. Geleceği şekillendirmek demek, gelecekle ilgili fikri hazırlığı yapmak demektir. Yarının bahçesine yeni bir tohum atın, bu tohumda bilgi olsun, iyilik olsun, bizi biz yapan, bu toprakları vatan yapan tüm değerler olsun. Bu tohumu samimiyetle, azminizle ve inançla sulayın. Ülkesine ve bayrağına tutkulu, okuyan, araştıran, düşünen, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, kendine güvenen bir nesil olmanız sizi, ailenizi, milletimizi ve insanlığı yüceltecektir. Güneş yüzlü evlatlarım, siz Türkiye gibi aydınlık ve güzelsiniz. Şanlı tarihimizden alacağınız özgüvenle el ele verip samimiyetle gayret gösterdiğinizde bu cennet vatanımız, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara umut ve ilham kaynağı olacaktır" diye konuştu.

Törende Karabağlar Şehit Komando Er Fatih Özcan İlkokulu öğrencisi Hande Reyhan Ömüralp, "23 Nisan" adlı şiiri, Ulaş Reyyan Ömüral ise "23 Nisan Çocuğuyum" adlı şiiri okudu. Kentteki 30 okuldan bin 300 öğrenci, farklı bölgelerin oyunlarını sundu. Törene Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim