• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

İzmir’de 10 Ocak Gazeteciler Günü’ne Anlamlı Açılış

İzmir’de 10 Ocak Gazeteciler Günü’ne Anlamlı Açılış
Konak Belediyesi, Ocak ayı meclis toplantılarının ikincisini gerçekleştirirken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 2014 yılında geçirdiği...

Konak Belediyesi, Ocak ayı meclis toplantılarının ikincisini gerçekleştirirken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 2014 yılında geçirdiği ani kalp kriziyle hayatını kaybeden gazeteci Süleyman Alasya'nın adının yaşatılacağı parkın açılışı ve anma töreninin duyurusu yapıldı.

Konak Belediye Meclisi, Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında toplandı. Toplantıda, gündem maddeleri mecliste onaylanarak kabul edildi. Öte yandan, oylamanın ardından konuşan Başkan Pekdaş, basına yönelik baskıların sürdüğünü söyledi. Gazetecilerle ilgili bilgilerin yer aldığı 2015 raporunu meclis üyeleriyle paylaşan Pekdaş, basına özgürlük dileğini ifade etti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basına yönelik baskıların ortadan kalktığı, haber alma özgürlüğünün yaşandığı bir Türkiye dilekleri olduğunu ifade eden Başkan Pekdaş, "Türkiye hep gazeteci ölümleri, gazeteci tutuklamaları, basına yönelik haksız uygulamalar ve baskılarla gündeme gelen bir ülke. Hala ölümlerin faillerinin meçhul olması ve bu ölümlerle ilgili olarak adli bir yargılamanın yapılmış olmaması çok acı bir durum. Gazetecilere ve basına yönelik baskılar sürüyor" dedi.

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NE YAKIŞIR TÖREN

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 2015 Haziran ayında belediye meclisi tarafından İzmirli Gazeteci Süleyman Alasya'nın adının verildiği Alsancak'taki parkın açılışının bir anma töreniyle yapılacağını da duyurdu. 12 Ocak 2016 Salı günü saat 11:00'de İzmir Gazeteciler Cemiyeti'yle birlikte yapılacak anma ve açılış törenine meclis üyelerini davet eden Pekdaş, ayrıca seçim yasakları nedeniyle ertelenen Nazime Sacide Akarcalı Mersinli Semt Merkezi'nin açılış töreninin de 13 Ocak'ta gerçekleşeceğini duyurdu.

İzmir’de 10 Ocak Gazeteciler Günü’ne Anlamlı Açılış

İzmir’de 10 Ocak Gazeteciler Günü’ne Anlamlı Açılış

İzmir’de 10 Ocak Gazeteciler Günü’ne Anlamlı Açılış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim