• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

İzmir'de 1 Mayıs olayları!

İzmir'de 1 Mayıs olayları!
1 Mayıs gerginlikleri İzmir'de de yaşandı. Polis, gaz ve copla müdahalede bulundu.

İzmir'de öğle saatlerine kadar 1 Mayıs kutlamaları olaysız geçti ancak bir ÖDP'li polis barikatını aşmaya çalışınca polis müdahalede bulundu.

İzmir'de DİSK Basmane'den KESK de Konak'tan toplanarak yürüyüşe başladı. İstanbul'daki olaylar nedeniyle, halay çekilmeme kararı alınmıştı ancak küçük gruplar coşkuyla kutluyor.

Gruplar halinde, Gündoğdu Meydanı'na yürüyüş sürüyor. Şu ana kadar herhangi bir olay ya da müdahale görülmedi. Ancak güvenlik önlemleri çok yoğun, 5 bin polis görev yaparken denizden ve havadan da meydanın kontrolü sağlanıyor.

İzmir'de 1 Mayıs bayram havasında

Sendika grupları güvenlik noktalarından alana giriş yapıyor. Gündoğdu Meydanı dolmaya başladı. Kortejdekiler, "Her yer Taksim her yer direniş", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atarak mitingin yapılacağı alanda toplanmaya başladı.

1 Mayıs kutlamaları şu ana kadar olaysız ve bayram havasında devam ediyor. Alan dolarken sendika grupları sloganlar ve alanda çalan işçi marşlarına eşlik ederek ilerliyor. Gündoğdu Meydanı'nın bulunduğu Kordon'daki binaların çatılarına konuşlanan keskin nişancılar dikkat çekerken, polis 3G ve canlı yayın araçlarıyla emniyette kurulan merkeze canlı yayınla görüntü geçiyor.

Cumhuriyet Meydanı tarafındaki arama noktasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Büyümeden yatıştı. 

Beşiktaş, Fenerbahçe ve İzmirli taraftar grupları da alana giriş yapıyor. Çeşitli STK'larda alandaki yerini almaya devam ediyor. Girişler sürdüğü için kutlamalar başlayamadı.

Alana girişler hala devam ediyor. Ezeli rekabetiyle ünlü İzmir takımları, Karşıyaka, Göztepe ve Altay taraftarları forma ve atkılarıyla alana giriş yaparken #ebilete hayır pankartıyla yürüyor. Antikapitalist Müslümanlar Grubu da "Mülk Allahındır" pankartıyla meydandaki yerini aldı.

Alan girişler tamamlandı. Meydandakiler, çalan işçi marşları ve türkülerle coşuyor. Küçük gruplar halay çekiyor, bazı sanatçılar mini konserler veriyor. Alanda en çok dikkat çekenlerden biri ise Berkin Elvan posterleri ve maskeleri. Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerle ilgili pankartların sayısı da oldukça fazla.

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamalarına katılmak üzere alana girmek isteyen bir grup ÖDP'li arama noktasına yüklenip barikatı aşmak istedi. Polis gruba biber gazı ve copla müdahale etti.

Alandakilerin bir kısmı dağıldı ancak bir kısmı Basmaneye doğru yürüyüşe geçti. Montrö kapısı önünde polis ve çevik kuvvet bekliyor.

 

İstanbul'da 1 Mayıs olaylı geçti. Adeta savaş alanına dönen ilçelerde olaylarla alakası olmayan pek çok vatandaş zarar gördü!

asdasdasdasdasd111.jpg

Ankara'da da 1 Mayıs gerginliği yaşandı. Kızılay'a girmeye çalışan göstericilere gazlı ve tayzikli sulu müdahale geldi.

asdasaaaa1111.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim