• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı Yapıldı
İzmir Ticaret Odası'nda Mart ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

İzmir Ticaret Odası'nda Mart ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı ile birlikte yapılan toplantıda meslek temsilcilerinin sorunları ve çözüm önerileri de aktarıldı.

Küresel terörün piyasalara yansımalarına değinen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir ekonomisi de terör ihtimalinden doğal olarak etkileniyor. Terör, Kemeraltı'nın, AVM'lerin ve kentin ana meydanlarının boş kalmasına sebep veriyor. Hayatımızı normal bir seyrinde yaşamamızı engelliyor. Yanı sıra kentimiz tüccarının da sorunları var. Piyasada işler yolunda gitmiyor. Bu amaçla Oda olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

KARŞILIKSIZ ÇEKTE YENİ DÖNEM

Karşılıksız çek sorununa karşı yasa hazırlıklarının tamamlanma aşamasında olduğunu söyleyen Demirtaş, çalışmaları yakından takip ettiklerini ve çekte bundan sonra çek kesenin bilgilerinin izinsiz görülebileceğine dikkat çekti.

İTO Başkanı Demirtaş, son dönemde sayıları artan iflas ertelemelerine de değinerek, şöyle konuştu: "Ekonomi durgun, iç piyasalar keyifsiz olunca iflas ertelemeye başvuruluyor. Ticaret mahkemelerine başvuran şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Çünkü iflas erteleme firmalar için son çare. İflas erteleme kararı çıkarsa bir süre nefes alıyor. Bu sürede hiçbir yasal takip yapılamıyor. Eğer karar çıkmazsa kepenk iniyor, icralar başlıyor. Tam tersine firmaların iflas erteleme kararlarını kolayca almaları ve tedbir kararı konması nedeniyle, borçlu firmalar borçlarını ödemiyor. Bu durum, ekonomik risklerin ve olumsuzlukların artmasını beraberinde getiriyor. Bu nedenle iflas erteleme düzenlemesi tekrar gözden geçirilmeli. Bu karar sadece ekonomik kriz, afet gibi mücbir sebep gerektiren bir durum varsa verilmeli. Yasal boşluktan yararlanmak isteyenlere prim verilmemeli. Bankalar yıllardır çalıştıkları firmalara daha insaflı olmalı. Kredileri geri çağırmakta acele etmemeli" şeklinde konuştu.

İŞ ADAMLARINA DOLANDIRICILIK UYARISI

Demirtaş dolandırıcılık tehdidine karşı işadamlarına, "Ticari ahlak yoksunu bazı iş adamı geçinenler, bilinçli olarak yıllarca alışveriş yaptığı firmalara yüz binlerce TL takarak, onlarca bankayı dolandırarak, yeni firma kurup adam gibi, tüccar gibi, iş adamı gibi piyasada dolaşmaya devam ediyor olmaları.Kendilerine inananları da girdabın içine çekiyorlar. O nedenle kefil olurken, çek değiştirirken dikkatli olun" uyarısında bulundu.

S PLAKA ÇIKIŞI

İTO Meslek Komite üyeleri sorunlarını aktarıldığı bölümde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından fiyatı açıklanan S plaka ihalesi sonucunda belirlenen fiyata değinildi.

Demirtaş, şunları söyledi: "S plakanın belirlenme sürecinde biz oda olarak 36 bin 500 TL gibi bir fiyat vermiştik. Sanayi Odası 250 bin TL verdi. Bir ev parası... Aslında o plakanın parası mı olur? İhtiyacı olana Büyükşehir verir. Bu parayı kim alıyor? Belediye alıyor. Belediye plaka taciri değil ki… Böyle bir şey olamaz belediye 300 plakadan ihtiyacı olmadığı halde para alacak. Kim ödüyor bu parayı, plakayı alan mı? Biz ödüyoruz. Fabrika servisleri bu fiyata göre teklif veriyor. Bu son derece yanlış… Plakanın ticari bir meta haline gelmesini değiştirmemiz lazım. Bu süreçte maalesef Sanayi Odası ortalamayı yükseltti. Onlarla hiç alakası yok."

Oturumun konuğu olan Tarihi Kemeraltı Yatırım A.Ş.(TARKEM) Başkanvekili Uğur Yüce de Kemeraltı restorasyon projelerini paylaştı ve İzmir Ticaret Odası'nın TARKEM'den hisse alması için Demirtaş'a çağrıda bulundu.

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim