• BIST 9568.19
  • Altın 2473.348
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.5041
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

İzmir Süper Amatör Liginin Şampiyonu Aliağa

İzmir Süper Amatör Liginin Şampiyonu Aliağa
İzmir Süper Amatör Ligi A grubunda mücadele eden Aliağaspor FK, 26 haftalık zorlu lig maratonunun sonunda elde ettiği 55 puan ile 2015-2016 sezonunu şampiyon...

İzmir Süper Amatör Ligi A grubunda mücadele eden Aliağaspor FK, 26 haftalık zorlu lig maratonunun sonunda elde ettiği 55 puan ile 2015-2016 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak Bölgesel Amatör Ligi'ne yükseldi.

İzmir Süper Amatör Ligi A grubunda mücadele eden Aliağaspor FK, ligin son maçında Reo Atilla Spor'u evinde konuk etti. Aliağa FK, Aliağa İlçe Stadı'nda oynanan maçı 9-1 gibi farklı bir skorla kazanarak şampiyon oldu. Aliağa'da, şampiyonluğu getiren golleri 7 ve 35'inci dakikada Adnan Malat, 15'de Oğuzhan Bozkurt, 43, 69 ve 80'de Berkcan Ertene, 50'de Umut Akkal, 66'da Tolga Divrik ve 79'da Aykut Geçmen kaydetti. Maçta üç gol atarak hat trick yapan Kaptan Berkcan maçın yıldızı oldu. Rakip takımın tek golünü 76'da Hasan Çetinel kaydetti. Aliağa bu skorla lig boyunca aldığı en farklı galibiyet ile şampiyonluğunu elde etmiş oldu. 13 takımın mücadele ettiği ligde maratonu birincilikle göğüsleyen Aliağa, oynadığı 24 maçta sadece bir kez mağlup olarak, sezon boyunca üstün bir performans ortaya koydu. Karşılaşmayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağaspor FK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Atik, Aliağa protokolü ve çok sayıda taraftar büyük bir heyecan ile izledi. Aliağa'nın şampiyonluğunu ilan etmesi taraftarları da sevince boğdu. Taraftarlar şampiyonluğun ardından hem stadı, hemde sokakları adeta bayram yerine çevirdi.

Takım olarak çıkılan zorlu ligde söz verdikleri gibi şampiyonluğu elde ettiklerini ifade eden Aliağaspor FK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Atik, "Tam bir buçuk yıl önce Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar ile beraber çıktığımız bu yolda, sözümüzün arkasında durmaya and içtik. Bir buçuk senenin sonunda şampiyonluğu hep beraber kutluyoruz. Önümüzdeki yıl taraftarımıza bir lig daha atlama sözü veriyoruz. Yeter ki sizler arkamızda olun" dedi.

BAŞKAN ACAR: "TEKRAR 3. LİGE HEP BİRLİKTE ÇIKARACAĞIZ"

Aliağa'nın her zaman her şeyin en iyisine layık olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, "Benim canımdan çok sevdiğim Aliağalılar. Şampiyonluk hepimize hayırlı olsun. Bir daha siyaset bu spora karışamayacak. Aliağa her zaman her şeyin en iyisine layıktır. Seçim beyannamemizde şunu söyledik. Öyle bir Aliağa olacak ki, öyle bir Aliağaspor FK olacak ki her yıl bir üst lige çıkacak. İşte bugün daha ilk yılımızda şampiyon olduk. Kulüp başkanımız Murat Atik'in de söylediği gibi inşallah önümüzdeki yıl yine burada 3.lige çıkmanın kutlamasını yapacağız ve satılan Aliağaspor'u tekrar 3.lige hep birlikte çıkaracağız. Aliağalılar sayesinde bu ilçe kültürde, sanatta, kentleşmede ve bugün burada görüldüğü gibi sporda da Türkiye'nin örnek ilçesi olacak. Bu şampiyonlukta kulüp başkanımız Sayın Murat Atik'e ve aramızda olmayan Sayın Mehmet Özkan'a, teknik heyetimize, futbolcularımıza, masörümüze, malzemecimize ve en önemlisi de şampiyonlukta emeği geçen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk tüm Aliağamıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Şampiyonluğu tüm Aliağa'ya armağan ettiğini ifade eden Aliağa FK Teknik Sorumlusu Serkan Şentürk de, şöyle konuştu:

"Sezon başında genç ve dinamik bir takım olarak kurulduk. Peş peşe aldığımız galibiyetler ile şampiyonluk yolunda önemli takımları yendik. Sezon başından bu yana bize her zaman destek veren Aliağa Belediye Başkanı sayın Serkan Acar'a, Kulüp Başkanımız Sayın Murat Atik'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aliağamız profesyonel ligleri hak ediyor. İnşallah bu takım profesyonel liglerde de mücadele edecektir."

İzmir Süper Amatör Liginin Şampiyonu Aliağa

İzmir Süper Amatör Liginin Şampiyonu Aliağa

İzmir Süper Amatör Liginin Şampiyonu Aliağa

İzmir Süper Amatör Liginin Şampiyonu Aliağa

İzmir Süper Amatör Liginin Şampiyonu Aliağa

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim