• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İzmir şiddetli yağmurun etkisi altında

İzmir şiddetli yağmurun etkisi altında
İzmir'de bu sabahtan itibaren etkili olan sağanak, günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

İzmir'de bu sabahtan itibaren etkili olan sağanak, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Ara ara etkisini arttıran, gök gürültüsü ve şimşeklerin de eşlik ettiği yağmurdan, vatandaşlar olumsuz etkileniyor. Şiddetli yağmur, havanın kararmasına ve görüş mesafesinin düşmesine sebep oldu.

İzmir, güne yağmurlu havayla başladı. Sabah saatlerinde başlayan yağış, ilerleyen saatlerde gök gürültülü sağanağa döndü. Sık sık şimşeklerin çaktığı şehir merkezinde hava da karardı.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada da şu görüşlere yer verildi: "Güney yönlerden (lodos) orta kuvvette esen rüzgarın, bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak kuvvetli (40-60 km/sa), kıyı kesimlerde fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bölge genelinde (İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın il ve ilçeleri) kuvvetli (21-50 mm), kıyı kesimlerde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve kıyı kesimlerde fırtına şeklinde esecek rüzgar ve yarın bölge genelinde beklenen kuvvetli, yerel olarak çok kuvvetli yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) karşı, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmemektedir. Özellikle ulaşımda yaşanacak zorluklardan dolayı denizcilerimizin ve balıkçılarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

İzmir şiddetli yağmurun etkisi altında

İzmir şiddetli yağmurun etkisi altında

İzmir şiddetli yağmurun etkisi altında

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim