• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

İzmir Şehit Asteğmen Kubilay'ı andı

İzmir Şehit Asteğmen Kubilay'ı andı
Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, ölümünün 84. yıldönümünde, İzmir Menemen’de anıldı.

57’nci Topçu Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası sınırları içinde bulunan Kubilay Anıtı’nda yapılan anma töreninde, Kubilay’ın ailesi de çelenk sundu.

Anma töreni, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının anıta yürüyüşü ile başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve Kubilay’ın resimleri bulunan yüzlerce kişi, sloganlar atarak Kubilay anısına yürüyüş yaptı. Kubilay Anıtı’nda devam eden anma törenine, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Mustafa Güldal, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kubilay’ın ailesi, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Menemen Kaymakamlığı, Ege Ordu Komutanlığı ve Menemen Belediye Başkanlığı tarafından Kubilay Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törende şehitler adına atış yapıldı.

Törende konuşma yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “1999 yılından beri buradan konuşuyorum. Atatürk devrimleri ve ilkeleri uğruna can veren yedek subay öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay, Menemen’in değerli evlatları bekçi Hasan ve bekçi Şevki huzurunda bugün 16. konuşmamı gerçekleştiriyorum. 23 Aralık 1930 tarihinde Menemen’de Atatürk ilke ve devrimlerine başlatılan saldırıyı, bu saldırıyı Menemen’de sahneye koyan anlayışı ve o anlayışın günümüzdeki uzantılarını, din tüccarlarının din adına ne denli aymazlıklar sergilediklerini, yurttaşlarımızın tertemiz dini inançlarını nasıl sömürdüklerini, dini kılıf yaparak minareyi nasıl çaldıklarını anlata anlata dik kaldık bunca yıl” dedi.

ŞEHİTLERE KARANFİLLER BIRAKILDI

Menemen Kaymakamı Mustafa Güldal, Topçu Yüzbaşı Murat Payaz ve öğrencilerin konuşmalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kubilay anısına düzenlenen 8. Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu’nda dereceye girenlere ödül ve kupaları takdim edildi. Menemen Kaymakamı, Menemen Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı tarafından anı defteri imzalandı.

Kubilay’ın ailesi ve protokolün anıt önünde fotoğraf çektirmesinin ardından 57’nci Topçu Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası’ndaki şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim