• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

İzmir Polisi Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmadı

İzmir Polisi Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmadı
İzmir'de, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 şüpheliyi yakalarken çok sayıda uyuşturucu...

İzmir'de, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 şüpheliyi yakalarken çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirdi.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonların tespitine yönelik okul çevrelerinde çalışma yaptı. Yapılan çalışma kapsamında; Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığının zararları konusunda bilgilendirme ve farkındalık artırmaya yönelik hazırlanan broşürler Narkotim görevlileri tarafından Konak Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerine dağıtıldı. Bu esnada okulun çevresinde bulunan alanda 3-4 şahsın uyuşturucu madde sattığı ve maddeleri çevredeki taşların altında sakladıkları bilgisini aldı. Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla okul çevresinde bulunan açık arazide M.A.K.(19), Y.H.M.(28), Ç.S.M.(23), M.L.A.(28), F.A.(22) ve İ.K.(25) isimli şahıslar yakalandı. Uyuşturucu madde içiminde kullanılan 3 pet şişe düzeneği ile taşın altına sakladıkları 75 bonzai maddesi ele geçirildi. Ç.S.M., M.L.A., F.A. ve İ.K. isimli şahıslar alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılırken, M.A.K. ve Y.H.M. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

POLİSİ GÖRÜNCE POŞETLE YUTMAYA ÇALIŞTI

Polis, Kadifekale semti Hacı Ali Efendi Caddesindeki bir iş yeri önünde uyuşturucu madde satışı yapıldığını tespit etti. Polis, T.G.(36) isimli şahsı yakaladığı esnada elinde bulunan poşeti ağzına attığı görülerek şahsın ağzından 2 adet satışa hazır taş kokain ele geçirildi. T.G. isimli şahsa uyuşturucu maddeleri satan B.İ.(23) ve Y.İ.(23) de yaşanan kovalamaca sonucu Hacı Ali Efendi Caddesi üzerinde metruk bir binada yakalandı. Sobaya attıkları görülen satışa hazır hale getirilmiş 105 taş, 30 toz kokain maddesi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde ettikleri 400 dolar ve 2 bin 205 lira ele geçirildi. T.G. isimli şahıs alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı, B.İ. ve Y.İ. de tutuklandı.

YOLDA POLİS YAKALADI

Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, M.E.(28), U.H.K.(31) ve A.R.A.(32) isimli şahısların Ödemiş ve Beydağ ilçelerinden otomobil ve motosikletle uyuşturucu madde getireceklerini tespit etti. Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla M.E., U.H.K. ve A.R.A. isimli şahıslar uyuşturucu madde ticaretinde kullandıkları araç ile birlikte Yeni Bayındır yolu üzerinde yakalandı. A.R.A. isimli şahsın kullandığı motosiklette 1 kilo esrar, iş yerinde yapılan aramada esrar maddesi yetiştirmek üzere düzeneklerin hazırlanmış olduğu bölümde 2 saksı içerisinde boyları 30-50 santim arasında değişen kenevir bitkisi, 6 saksı içerisinde çimlenmeye bırakılmış kenevir tohumları, 1 vantilatör, 1 fan, 2 halojen lamba, 2 halojen lamba trafosu, evinde yapılan aramada ise 6.80 gram esrar maddesi ve 0.85 gram hint keneviri tohumu ele geçirildi. A.R.A. ve M.E. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken U.H.K. isimli şahıs mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Polisi Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmadı

İzmir Polisi Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmadı

İzmir Polisi Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmadı

İzmir Polisi Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim