• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

“İzmir Modeli” Sudan’a Taşınıyor

“İzmir Modeli” Sudan’a Taşınıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarım kesimine verdiği destekler ve kooperatiflerden sözleşmeli üretim modeliyle yaptığı alımlar, henüz kullanıma...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarım kesimine verdiği destekler ve kooperatiflerden sözleşmeli üretim modeliyle yaptığı alımlar, henüz kullanıma açılmamış çok zengin topraklara sahip olan Sudan'da da büyük ilgi uyandırdı. İzmir'e gelen Sudanlı bakanlar, Büyükşehir Belediyesi'nin tarım politikaları hakkında detaylı bilgi edindi. Başkan Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden heyette, Sudan tarımına yön veren önemli isimler de yer aldı.

Henüz kullanıma açılmamış çok zengin topraklara sahip olan Afrika ülkelerinden Sudan, tarım sektörünü geliştirmek amacıyla yapacağı çalışmalarda İzmir'i örnek alacak. İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu'nun (İSTÖP) ev sahipliğinde İzmir'e gelen Gadarif Bölgesi Tarım Bakanı Dr. Abdalla Suliman Abdalla ile Sinar Bölgesi Tarım Bakanı Bahaeldeen Ahmed Elhaj Yagoub'un da aralarında bulunduğu Sudan heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Konuk heyette, Sudan tarımına yön veren önemli isimlerin de yer aldığı bildirildi.

SERACILIK EĞİTİMİ ALACAKLAR

Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatiflerle yaptığı ortak projeleri mercek altına aldıklarını dile getiren konuk bakan Abdalla, bu tecrübelerden yararlanmak istediklerini söyledi. Sinar Bölgesi Tarım Bakanı Yagoub ise Sudan'ın çok zengin hammadde kaynaklarına, Türkiye'nin ise gelişmiş tarımsal teknolojiye sahip olduğunu belirterek, iki tarafın işbirliğinin çok yararlı sonuçlar doğuracağına inandığını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, ilişkilerin güçlendirilmesinin karşılıklı yarar sağlayacağını belirterek sahip oldukları bilgi birikimini paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Sudan heyetinin kuracağı bağlantılar çerçevesinde önümüzdeki günlerde bir grup Sudanlı çiftçinin Türkiye'ye getirilerek Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde seracılık eğitimi alacağı öğrenildi.

“İzmir Modeli” Sudan’a Taşınıyor

“İzmir Modeli” Sudan’a Taşınıyor

“İzmir Modeli” Sudan’a Taşınıyor

“İzmir Modeli” Sudan’a Taşınıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim