• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

İzmir Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

İzmir Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı
Türkiye'nin en kapsamlı mobilya ve dekorasyon fuarı MODEKO 2016, Gaziemir Fuar İzmir'de 27'inci kez kapılarını açtı.

Türkiye'nin en kapsamlı mobilya ve dekorasyon fuarı MODEKO 2016, Gaziemir Fuar İzmir'de 27'inci kez kapılarını açtı. Toplam 50 ülkeden alım heyetlerinin ziyaret edeceği 300 firmanın stant açtığı MODEKO, 28 Şubat Pazar akşamına kadar gezilebilecek.

Fuarda, klasik modern mobilya, sandalye, kanepe, koltuk, yatak setleri, ofis mobilyaları, ev aksesuarları, aydınlatma ekipmanları, eskitme ve modüler mobilyalar sergilenecek. MODEKO'nun açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, mobilya üreticileri, oda ile sivil toplum kuruluşları başkanları, firma sahipleri katıldı.

"UMDUĞUMUZDAN ÇOK DAHA İYİ GİDİYORUZ"

İzmir'i yerelde, yerel güçlerin çabalarıyla kalkındırmak üzere yola çıktıklarını ve yol haritalarını belirlediklerini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu harita üzerinde emin adımlarla taviz vermeden yürüyoruz. İşte fuar alanı, Türkiye'de eşi yok, dünyada en önemli yeni dizayn edilmiş fuar alanlarının da başında geliyor. Bunu İzmirli, Egeli, Türkiyeli sanayiciler iş adamları kullanacak. İzmir ve ülkenin kalkınmasına kaldıraç görevi görecek. Biz yaptık, İZFAŞ şirketimizle dünyanın, Türkiye'nin her tarafında yoğun çalışma yaparak büyütmek istiyoruz. 2016'da yaptığımız fuarlar en az yüzde 50, yüzde 100 büyüyerek gidiyor. Çok iyi, çok çok iyi gidiyoruz, umduğumuzdan da iyi gidiyoruz ama İzmir'in bütün dinamikleri sımsıkı sarıldığında bunun kat ve kat fazlasını bu mekanda başarabileceğimize inanıyorum. Hepinizden destek bekliyorum. Fuarın, sanayinin, ticaretin siyasetçisi olmaz, ocusu bucusu, tuzcusu mumcusu olmaz. Fuarlarımıza destek vereceğiz, buna destek demek İzmir Büyükşehir Belediyesine destek demek değil, sektörde iş yapanlara destek vermek demektir" diye konuştu.

"İZMİR NEDEN BİRİNCİ OLMASIN?"

İzmir'in 2004 yılında 2,5 milyar lira vergi verdiğini, 2014'te ise bu sayının 45 milyar liraya çıktığını kaydeden Kocaoğlu, "Kalkınmanın en güzel ispatı. Onun için İzmir, tüm dinamiklerle çok iyi birlik beraberliği sağladı. Biraz daha sıçradığımızda Türkiye'nin değil dünyanın en hızlı büyüyen 6., 4., ve 2. kent olmayı başaran İzmir, neden birinci olmasın? İzmir'de bunu başaracak potansiyel var" ifadelerini kullandı.

İzmir'in fuarlarından övgüyle bahseden Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can da Başkan Kocaoğlu'na teşekkür ederek İzmir'de düzenlenen fuarlarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığını ifade etti.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kentin fuarcılık sektöründe sıçrama yapacağını söyledi.

Mobilya esnafı adına Fuar İzmir için Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ise "Alanımızda olan büyüme sonrasında Türkiye'nin birçok yerinden yeni firmalar eklendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Umman Ticaret Odası Başkanvekili Ahmed Abdulkeri Alhooti, Aziz Kocaoğlu ile Ekrem Demirtaş'a plaket verirken, heyet daha sonra fuarı gezdi.

50 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİ

MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarında bu yıl geçen yıla oranla alan bazında yüzde yüz, firma sayısında yüzde 50 artış gerçekleşti. Sektörünün seçkin 300 katılımcı firması klasik ve modern mobilyalar, eskitme ve modüler mobilya, masa, sandalye, kanepe ve koltuklar, bebek ve genç odaları, yatak ve yatak setleri, ofis mobilyaları, mutfak mobilyası, bahçe mobilyaları, ev dekorasyonu ve aksesuarları, aydınlatma ekipmanları guruplarındaki ürün ve hizmetlerini sergiliyor.

İran, Irak, Libya, Senegal, Nijerya, Polonya, Bulgaristan, Suriye, Gürcistan, Mısır, Katar, Danimarka, Hollanda, Ukrayna, Cezayir, Azerbaycan, Lübnan, Yunanistan, İsveç, Almanya, Kosova ve Rusya başta olmak üzere 50 ülkeden yerli ve yabancı sektör profesyoneli İzmir'de ağırlanacak. Türkiye'nin dört bir yanından alım heyetlerinin ziyaret edeceği fuara, bazı illerden Efor Fuarcılık ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirecek. Kent içinden fuar alanına kolay ve konforlu bir ulaşım için servislerle ulaşım hizmeti sunulacak. Basmane meydanı ve İzban ESBAŞ durağından Fuar İzmir'e gidiş dönüş yönünde otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Basmane'den Fuar İzmir yönüne gidiş 10.00-16.00 saatleri arasında her saat başı, Fuar İzmir'den Basmane meydanına dönüş 16.00-19.00 saatleri arasında her saat başı otobüs kaldırılacak. İzban Esbaş durağından Fuar İzmir yönüne 11.00-17.00 saatleri arasında her saat başı, geriye dönüş 16.00-20.00 saatleri arasında her saat başı servis araçları ücretsiz olarak ulaşım hizmeti verilecek.

Verimli iş bağlantılarıyla başarı halkasına bir yenisini daha ekleyecek olan MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı, 24-28 Şubat 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek. Fuar ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında son gün 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek.

İzmir Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

İzmir Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

İzmir Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

İzmir Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim