• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

İzmir kahramanının adı, 159 bin metrekarelik alanda yaşatılıyor

İzmir kahramanının adı, 159 bin metrekarelik alanda yaşatılıyor
İzmir Adliyesine yönelik hain saldırıyı canı pahasına önleyen Şehit Polis Fethi Sekin'in adı, Elazığ'da hazırlanan 159 bin 500 metrekarelik mesire alanında...

İzmir Adliyesine yönelik hain saldırıyı canı pahasına önleyen Şehit Polis Fethi Sekin'in adı, Elazığ'da hazırlanan 159 bin 500 metrekarelik mesire alanında yaşatılacak.

5 Ocak 2017 tarihinde İzmir'de adliyeye yönelik terör örgütü PKK tarafından saldırı girişiminde bulunulmuş, Trafik Denetleme Şubesinin motosikletli "Şahinler" timinde görevli 43 yaşındaki Elazığlı polis Fethi Sekin mermisi bitene kadar kahramanca çatışarak, teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlamış ve şehit düşmüştü.

Kahramanca mücadele eden şehit Sekin'in adı Elazığ Belediyesi tarafından kentin merkezinde 159 bin 500 metrekarelik alanda yeniden hazırlanan mesire alanına verildi.

Belediye tarafından yapılan çalışma ile kentin nefes alacağı yer haline getirilen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin Mesire alanına 300 adet oturma ünitesi, 60 adet barbekü, kır lokantası, kır kahvesi, spor sahaları, 18 adet fitness alanı, 41 adet çocuk oyun alanı, macera parkı, yöresel ürünler satış büfesi, 5 ayrı noktada bay-bayan mescitleri, sıhhi tesis kompleksi, 6 adet biyofiltre sistemine sahip gölet, çeşmeler, bin 621 metre uzunluğunda bisiklet yolu, bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş, koşu yolu ve 2 adet oto ve bisiklet parkı yapıldı.

Mesire alanı ile ilgili bilgi veren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Buraya özellikle şehidimizin ismini verdik. Çünkü burası çocuklarımızın en çok gelip gideceği yer. Şehidimizin hatırasıyla yaşasınlar istedik.O milli ve manevi ruhu, vatan, bayrak, millet sevgisini burada alsınlar istedik. Hem kahraman şehidimizin ismini yaşatmış olacağız hem evlatlarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz için bir yaşam merkezi oluşturmuş olacağız" dedi.

Vatandaşın takdirini topladı

Vatandaşlar, Ramazan ayı öncesinde hizmete giren mesire alanına şehit Sekin'in isminin verilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mesire alanına gelen vatandaşlardan Sabahattin Polat, "Şu anda belediyenin verdiği hizmeti çok beğeniyoruz. Bu parka da bizim şehidimizin adını koymasından çok memnun olduk. Böyle bir tesis Elazığ'a şarttı. Burası tertemiz, her türlü temizlik işlerinin giderileceği lavabo mescit var. Çevresinin yeşil alanı gayet güzel çevre düzenlemesini güzel yapmışlar" dedi.

Arkadaşları ile gezmek için geldiğini belirten İrfan Öztürk ise "Duymuştuk yapıldığını ama ilk defa geliyoruz. Ailece gelmek daha nasip olmadı. Gerçekten çok güzelmiş belediyenin yaptığı bir hizmet ilk defa görüyorum gerçekten güzelmiş. Elazığ için böyle bir yer gerçekten gerekliydi" diye konuştu.

Ailesiyle pikniğe ve parka eğlenmeye gelen çocuklar da, yeni mesire alanını çok beğendiklerini söyledi.

"Şehidimizin hatırasıyla yaşasınlar istedik"

180 bin metrekarelik Kültür Parktan sonra 10 aylık bir çalışma ile devreye sokulan 159 bin metrekare büyüklüğündeki mesire alanına Şehit Fethi Sekin'in ismini verdiklerini anımsatan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Burası Elazığ'ımızın çok önemli bir sosyal yaşam merkezi oldu. 300 tane piknik alanı, oturma bankları, barbeküsüyle her şeyi hazır. Yine mescitleriyle, abdest alma yerleriyle, yeşil alanlarıyla, çocuk oyun gruplarıyla, çay bahçeleri ile Elazığ'ımızın merkezinde nefes alınacak yetişmiş ağaçlarıyla çok önemli bir yeri devreye sokmuş olduk. Buraya özellikle şehidimizin ismini verdik. Çünkü burası çocuklarımızın en çok gelip gideceği yer. Şehidimizin hatırasıyla yaşasınlar istedik.O milli ve manevi ruhu, vatan, bayrak, millet sevgisini burada alsınlar istedik. Hem kahraman şehidimizin ismini yaşatmış olacağız hem evlatlarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz için bir yaşam merkezi oluşturmuş olacağız" dedi.

"Herkese hitap ediyor"

Mesire alanının bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları ile birlikte heyecan verici, spor yapılacak bir yer olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, "Şehit Fethi Sekin Mesire Alanı 7'den 70'e herkese hitap eden, her kesimin kendisi için bir şeyler bulabileceği bir alan haline dönüştürdük. Ben öyle tahmin ediyorum ki Kültür Parkımız nasıl birçok alanda ödül alıyorsa bu parkımızda hem proje olarak hem de sürdürülebilir bir yaşam merkezi olarak ödüle layık görülecek yerlerden bir tanesi olacaktır" diye konuştu.

"Ramazan'da da burası tercih edilecektir"

Mesire alanının iftar programlarının yapılabileceği bir yer olduğuna da dikkat çeken Yanılmaz, "Böyle bir alanda iftarı açmanın tadına doyum olmayacak. Ben hem Elazığ'daki hemşehrilerimizi hem de Elazığ'a yakın illerimizdeki hemşehrilerimizi buraya davet ediyorum. Burada iftar açmanın keyfi lezzeti bambaşka olacak. İnanıyorum ki Ramazan'da da vakit geçirmek için hemşehrilerimiz burayı tercih edecekler. Şehir sıcakken, gayet serin ve güzel bir ortamda vakit geçirmiş olacaklar" şeklinde konuştu.

İzmir kahramanının adı, 159 bin metrekarelik alanda yaşatılıyor

İzmir kahramanının adı, 159 bin metrekarelik alanda yaşatılıyor

İzmir kahramanının adı, 159 bin metrekarelik alanda yaşatılıyor

İzmir kahramanının adı, 159 bin metrekarelik alanda yaşatılıyor

İzmir kahramanının adı, 159 bin metrekarelik alanda yaşatılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim