• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

İzmir, İztav İle Tanıtım Atağına Geçecek

İzmir, İztav İle Tanıtım Atağına Geçecek
İzmir turizmine ivme kazandırarak ekonomik kalkınmayı sağlayacak ve tüm turizm kurumlarını bünyesine katacak olan İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı Olağan...

İzmir turizmine ivme kazandırarak ekonomik kalkınmayı sağlayacak ve tüm turizm kurumlarını bünyesine katacak olan İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı Olağan Toplantısında İzmir'in turizm ve hizmet sektöründen gerekli payları alması ile sıçrama yapacağı vurgulandı.

İzmir Ticaret Odası tarafından kaynak aktarım sorunu nedeniyle kapatılan İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB)'nun İZTAV'a devrinin ve İZTAV'ın yeni hisse senedi yapısıyla İzmirlilere açılma kararının alındığı İZTAV Olağanüstü Mütevelli Heyeti Toplantısı turizm sektöründen önemli isimleri bir araya getirdi. Toplantıya İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İzmir İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Gençay ve iş dünyası katıldı.

"İZTAV'IN ÇATISI ALTINDA SİNERJİ OLUŞACAK"

Açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası ve İZTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfının yeni yapısıyla herkese açık bir oluşum olacağını belirtti. İZTAV'ın 2000 yılında kurulduğunu ve beş kurumdan oluşan mütevelli heyet yapısı ile ilgili çalışma yapmasına rağmen İzmir'in turizm sektöründe birlikteliğini sağlayamadığını ifade etti.

Demirtaş, 2015 yılı sonlarına doğru vali ve büyükşehir belediye başkanıyla konuşarak vakfın yapısal değişimi kararını aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vakıf senedini değiştirdik. Böylece, vakıf sektöre açıldı. Vakıf senedinin değişmesi ile birlikte bugünden itibaren vakfa yeni üyeler almak mümkün olacak. Böylelikle İzmir'in turizmle ilgili tüm kurum ve kuruluşlarını bünyemize katarak büyümeye devam edeceğiz. Odalar, dernekler, birlikler, oteller, acenteler, hava yolları, hava limanı işletmeleri, üniversiteler, hastaneler ve turizmle ilgili diğer kurum ve kuruluşlar İZTAV'ın çatısı altında sinerji oluşturacak. Bugün 329 kişi ve kurumu davet ettik."

"KONGRE TURİZMİ İMKANINA KAVUŞULACAK"

İzmir CVB'nin tasfiye kararının alındığı toplantıda süreç ile ilgili Demirtaş, şunları kaydetti: "Bugün CVB A.Ş.'nin tasfiye kararını alarak, CVB Kongre ve Ziyaretçi Bürosunu İZTAV çatısı altında yeniden yapılandıracağız. İzmir bu örgütlenme ile fuarcılıkta yaptığı hızlı çıkışı, kongre turizminde de yapma olanağına kavuşacaktır. CVB olarak 2011 yılından bu yana birçok alternatif turizm türünü geliştirmek için çaba sarf ettik. Kongre, kruvaziyer, kent turizmi, sağlık turizmi, inanç turizmi, gastronomi turizmi anlamında yoğun çalışmalarımız oldu. Sektör ile birlikte geçen sene 15 fuara gittik, etkin görüşmeler yapıldı. 2011'den bu yana CVB onun destek ve maddi yardımları ile ayakta kalabildi. Bundan sonra CVB, İZTAV bünyesinde kentin gelişimine katkı sağlayacak."

KOCAOĞLU İZTAV'IN BAŞINA GEÇECEK

Demirtaş, dünyadaki İZTAV benzeri kuruluşların başında belediye başkanlarının olduğunu ve İzmir'de de Başkan Kocaoğlu'nun önemli destek verdiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İZTAV'ın başkanı olacağını belirten Demirtaş, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın başkanlığında hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. Ülkemizin her il ve ilçesini, tüm dünyayı pazarımız kabul ederek iç ve dış tanıtım atağına gireceğiz. İZKA dış tanıtım için çalışmaya başladı. Biz de yarından itibaren yapılanmaya başlayacağız. Yeni Yönetim Kurulu bugün yasal olarak seçilemiyor. Ama Belediye Başkanımız ile bir liste oluşturuldu. Çalışmaya başlayacağız. Listenin açıklanması başkanımızın takdirindedir" diye konuştu.

"İZMİR BÜYÜME TRENDİNİ YAKALAYAMADI"

İzmir'de yapılan yatırımların yetersiz kaldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu ise İzmir'in kalkınmasında önemli rol oynayacak turizm, ticaret, hizmet sektörü gibi bir çok konuda iş adamlarını bilgilendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin amacının İzmir'i yerelde kalkındırmak olduğunu ifade eden Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"İzmir'i topyekûn kalkındırmak istiyoruz. Başka bir arzumuz olamaz. İzmir kim ne derse desin 1970'li yıllardan 2000'li yıllara kadar olan 30 yıllık dönemde hızlı büyüyen kentlerin büyüme trendinin altında kaldı. Potansiyelindeki büyümeyi gerçekleştirmemiştir. Bunun birçok nedeni var. Biz geldiğimizde önümüzde bir plan vardı. Ne eksiğimiz var tespit ettik ve yola koyulduk. Öncelikli sıralamaları belirledik. Olanaklar doğrultusunda eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bu altyapı çalışmaları sadece kanalizasyon değil fuar, sağlık, sosyal hizmet, turizm gibi planlamaları içeriyor."

"ANKARA'DA LOBİ ÇALIŞMASI YAPAMIYORUZ"

İzmir'e verilen teşvik uygulamalarına değinen Kocaoğlu, Manisa'nın daha fazla teşvik almasına dikkat çekerek şunları söyledi: "İzmir OSB'ler çerçevesinde sanayileşti. Teşvik ile ilgili sorunu hepimiz biliyoruz. Manisa buraya 15 dakika, orası 3'üncü bölge teşvik alanı, burası 1'inci bölge teşvik alanı oluyor. Biz İzmir olarak bu lobi çalışmalarını maalesef yapamıyoruz. Bizim komşumuz olan, İzmir'in iki ilçesi kadar olan bir il kadar Ankara'da lobi çalışması yapamıyoruz."

"BUNLAR İZMİR'İ BİLMEYEN İNSANLAR"

İzmir'in lojistik merkez olması açısından özellikle liman porjesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kocaoğlu, "İzmir'de liman çalışmalarını çok önemsiyoruz. İzmir'in lojistik merkez olması için bu çok önemlidir. Çandarlı Limanı yapılsın. Petkim limanı yapılsın, bunlar olsun ama İzmir limanı olmazsa olmazdır. "İzmir Limanını yapalım" dedik. 20 sene sonra İzmir'in ihtiyacı kalmayabilir, "kruvaziyer limanını yapalım" demek İzmir'i bilmemektir. İzmir'i bilen adam bunu söylemez" diye konuştu.

KENT TANITIMINA 20 MİLYON TL

İzmir'in turizm ve hizmet sektöründe alması gereken payı alamadığını öne süren Kocaoğlu, şöyle konuştu: "İzmir'de bir çok sektör gelişmeye muhtaç ama hepsi belli bir ivme kazanarak gidiyor. Yeter ki İzmir'in sırtına vurulsun, destek verilsin. İzmir gibi bir ilin hizmet ve turizm sektörlerinde gerektiği payı alması, kentin sıçrama tahtasını oluşturacaktır."

Kocaoğlu ayrıca kentin tanıtım eksikliğinin bulunduğunu ifade ederek, kentin kalkınması noktasında önem teşkil eden tanıtıma 10-20 milyon TL ayrılması gerektiğini kaydetti.

İzmir, İztav İle Tanıtım Atağına Geçecek

İzmir, İztav İle Tanıtım Atağına Geçecek

İzmir, İztav İle Tanıtım Atağına Geçecek

İzmir, İztav İle Tanıtım Atağına Geçecek

İzmir, İztav İle Tanıtım Atağına Geçecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim